Φοιτητικές εκλογές: Διασπαστική δύναμη η ΔΑΠ-Εστησε κάλπες μόνη της στην Αίγλη του Ζαππείου-Καταγγελίες για τραμπουκισμούς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε απόλυτα διασπαστική δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, στο φοιτητικό χώρο. Η παράταξη που διεκδικεί για τον εαυτό της την απόλυτη πρωτιά, συμπεριφέρθηκε με τρόπο παράνομο και αντιδημοκρατικό, ενώ δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για τραμπούκικη συμπεριφορά σε συνεργασία με μπράβους και χρυσαυγίτες.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου στήθηκαν δύο κάλπες. Η μία ήταν εντός του Ιδρύματος, με τους ψηφοφόρους των παρατάξεων της ΠΑΣΠ, των ΕΑΑΚ, της ΠΚΣ και του Bloco να ψηφίζουν στις αίθουσες τους κτιρίου, ενώ η ΔΑΠ κάλεσε τους φοιτητές στην Αίγλη Ζαππείου.

Οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις τάχθηκαν κατά της ΔΑΠ, για την απόφασή της να αποσχιστεί από το σύνολο, καταγγέλλοντας την απόφαση της ως «παράνομη και διασπαστική».

 

Καταγγελίες

Σύμφωνα με καταγγελίες, μπράβοι της ΟΝΝΕΔ μαζί με γνωστό χρυσαυγίτη, επιτέθηκαν αναίτια στο τραπεζάκι του αυτόνομου στεκιού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, χτύπησαν 6 άτομα ενώ, νωρίτερα, χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο μία κοπέλα, μέλος της ΠΚΣ που διαμαρτυρόταν για τις αθλιότητες κατα τη διεξαγωγή των εκλογών.

«Σεμινάρια» δημοκρατίας στο ΠΑ.ΜΑΚ.

Ακόμα ένα κρούσμα «δημοκρατικού ήθους» εντοπίστηκε σήμερα και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου φοιτητές κατήγγειλαν ότι μπήκαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ παρά τη θέλησή τους. Η «πρόθεσή» τους είχε καταγραφεί σε σεμινάριο της παράταξης, κατά τη λήξη του οποίου οι συμμετέχοντες υπέγραψαν ένα χαρτί που στα «ψιλά γράμματα» ανάφερε τη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο!

Εκλογές νοθείας και τρομοκρατίας στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας

Κι ενώ η ΝΔ καταγγέλλει «ανομία στα ΑΕΙ», στο ΤΕΦΑΑ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για μία ακόμη χρονιά έχει στήσει ένα σκηνικό τρομοκρατίας.  Όπως αναφέρει το 902.gr, πριν την έναρξη της διαδικασίας οι κάλπες των εκλογών -τις έφερε η ΔΑΠ- είχαν μέσα ήδη (!!!) 15 ψηφοδέλτια της ΔΑΠ ενώ, από το πρωί στελέχη της ΔΑΠ τραμπούκιζαν τους υποψήφιους με άλλες παρατάξεις. Δεν έλειψαν και οι μπράβοι της νύχτας, «καλεσμένοι» της ΔΑΠ.

Πριν λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους στη σχολή μπράβοι της νύχτας που επίσης τους κάλεσε η ΔΑΠ. Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατήγγειλε στους φοιτητές του συλλόγου αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και τους κάλεσε να μη νομιμοποιήσουν τις εκλογές νοθείας και ανομίας, να μη συμμετάσχουν.

Ενταση στο ΕΜΠ

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων και Στουρνάρη, την στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές. Ομάδα κουκουλοφόρων που κατέβηκε από τα Εξάρχεια, αποπειράθηκε να εισέλθει στον χώρο του Πολυτεχνείου, δεν τους επέτρεψε την είσοδο όμως η περιφρούρηση των φοιτητών και ακολούθησε πετροπόλεμος μεταξύ τους και ρίψη αντικειμένων. Η ένταση περιορίστηκε, χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια, οι νεαροί αποχώρησαν προς τα Εξάρχεια.

Δεν έγιναν οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Στο ΟΠΑ οι εκλογές αναβλήθηκαν επ’ αόριστων. Το 2016 οι φοιτητικές παρατάξεις του ΟΠΑ, έπειτα από δύο χρόνια αποτυχημένης διεξαγωγής εκλογών λόγω εισβολής φοιτητών στο κτίριο οι οποίοι στη συνέχεια έκαιγαν τις κάλπες, αποφάσισαν να μεταφέρουν τις εκλογές στο Ζάππειο, όπου για δύο χρονιές διεξάγονταν ομαλά.

Φέτος όμως, τελευταία στιγμή οι φοιτητές ενημερώθηκαν ότι τελικά οι εκλογές ακυρώθηκαν. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορεί την ΠΑΣΠ για το μπάχαλο που προέκυψε.

«Η αυτοδύναμη παράταξη της ΠΑΣΠ δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει ούτε μία συνθήκη για την διεξαγωγή των εκλογών, με κυριότερη τον χώρο. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρη για τις αν-ικανότητες της που έδρασε αυτόνομα αγνοώντας τόσο το καταστατικό του Συλλόγου όσο και την λογική την ίδια.

Επέδειξε μαζί με τις αρχές του Πανεπιστημίου εγκληματική αδράνεια στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που οριζόντουσαν για την έγκριση του χώρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΑΣΟΕΕ. Η ΠΑΣΠ από την πλευρά της κάνει λόγο για «έξωθεν πολιτικές παρεμβάσεις», που οδήγησαν τη Διοίκηση του Ζαππείου να μην τους παραχωρηθεί ο χώρος.

Τα ως τώρα αποτελέσματα

Στα Πανεπιστήμια, με ενσωματωμένο το 18% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει ποσοστό που αγγίζει το 48%, καταγράφοντας άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων. Μάλιστα, αν διατηρηθεί αυτό το ποσοστό, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας. Ελαφρώς πτωτικά κινούνται ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, διατηρεί τις δυνάμεις της η ΕΑΑΚ, ενώ το BLOCO, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται σε ποσοστό κάτω του 2%.

Στα ΤΕΙ, πάλι με ενσωματωμένο το 20% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, καταγράφοντας ποσοστό περίπου 60%, το οποίο είναι ανοδικό συγκριτικά με την περσινή χρονιά, με την ΠΚΣ να εμφανίζεται ως η επικρατέστερη για να καταλάβει τη δεύτερη θέση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here