Προβάδισμα Φώφης, τρίτος ο Λοβέρδος στη μάχη για το νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ.

Σαφές προβάδισμα έχει αποκτήσει η Φώφη στην ψηφοφορία των μελών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Από τις 7.30μμ, που έκλεισαν οι κάλπες, καθώς δόθηκε ημίωρη παράταση, μέχρι τώρα και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται η κ Γεννηματά προηγείται με ποσοστό  47% περίπου ( 6400 ψήφους στους 13.640), δεύτερος είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 25% και με 3400 ψήφους και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24% και με 3300 περίπου ψήφους.

«Αφετηρία για την ανασυγκρότηση της παράταξης» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ Λοβέρδος, «μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι» δήλωσε η κ Γεννηματά, «ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας» επισήμανε ο κ Κωνσταντινόπουλος από την Τρίπολη, όπου ψήφισε.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το αν θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ο νέος, πέμπτος κατά σειρά στην ιστορία του κινήματος  πρόεδρος, δεδομένου πως απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή πάνω από το 50% των ψήφων.  
Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.  Σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν συνολικά 311 κάλπες και στην Χαριλάου Τρικούπη κρίνουν ικανοποιητική την προσέλευση, με τον αριθμό της συμμετοχής να είναι περίπου στις 65.000 με 70.000 άτομα, σχεδόν διπλάσια από το Συνέδριο. 
Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία ανάμεσα στους δύο πρώτους, εκτός και αν ο δεύτερος αποσυρθεί αν έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here