Φώφη: Ισες αποστάσεις στις λέξεις …στα πυρά της μόνο ο Αλέξης

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Η Φώφη Γεννηματά θέλει αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ και ίσες αποστάσεις απο την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ …όμως είναι εμφανές ότι πίσω απο αυτές τις λέξεις της κρύβεται ένας και μοναδικός της στόχος : Να πληγεί μόνο ο Αλεξης…

Κι αυτό γιατί θεωρεί οτι αυτή είναι η μόνη στρατηγική επιλογή για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ κι αυτό θα είναι επι της ουσίας το μήνυμά της τόσο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όσο και της συνδιάσκεψης, όπου θα επιχειρήσει επίσης να αντικρούσει τις εσωκομματικές φωνές για σύγκλιση με το ένα η το άλλο κόμμα υποστηρίζοντας  την απόφαση της για αυτόνομη πορεία του σχηματισμού..

Στο πλαίσιο της πολιτικής της κυρίως κατά του ΣΥΡιΖΑ  μόλις προχθές στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι είναι αδύναμος να ασκήσει αντιπολίτευση , δεν έχει νέα πρόταση για την χώρα και δεν έχει σχέση με την δημοκρατική προοδευτική παράταξη. “ Οι τοξικές πολιτικές επιλογές του που έφθειραν την αριστερά, δεν θα «δηλητηριάσουν» και την κεντροαριστερά” είπε .

Επίσης σε μια προσπάθεια να τον ακυρώσει και προσωπικά τον κατηγόρησε ότι είναι αμετανόητος, αλαζόνας διχαστικός με συντηρητικές και αντιλαικές επιλογές “Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την αριστερά, να «δηλητηριάσουν» και την κεντροαριστερά” ειπε. Βασικός της στόχος είναι να ροκανίσει όσο αυτό ειναι δυνατόν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, την προσπαθεια του να μετασχηματισθεί σε κόμμα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και να πεισει ότι η μόνη αξιόπιστη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι το ΚΙΝΑΛ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά θέλει να πείσει ότι κρατάει ίσες αποστάσεις τόσο από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσο κι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψει αποχωρήσεις στελεχων του ΚΙΝΑΛ στα δύο αυτά κόμματα, όμως στο δημόσιο λόγο της λείπουν οι αναφορές προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη και οι χαρακτηρισμοί για τον ίδιο όπως κάνει με τον κ. Τσίπρα.

Αρκείται μόνο σε επιμέρους διαφοροποιήσεις στην κυβερνητική πολιτική ενώ η κριτική της προς την κυβέρνηση σε ορισμένα θέματα όπως π.χ στην υπόθεση της Novartis γίνεται επειδή θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης “ χαρίζεται” στον κ. Τσίπρα. Είναι χαρακτηρισικό ότι στην προχθεσινή της ομιλία Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στην υπόθεση αυτή κατηγόρησε τους Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι τα έχουν βρεί στο παρασκήνιο. Είπε συγκεκριμένα οτι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξέδωσε «απαλλακτικό βούλευμα» για το καταστροφικό α’ εξάμηνο του 2015 αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis κι αυτο το έκανε γιατί στο παρασκήνιο επιδιώκει με τον κ. Τσιπρα την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών μεταξύ τους. “

“Εν τέλει αυτό που μένει είναι ότι όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει και ο κ. Μητσοτάκης να θέσει ασαφείς τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα” είπε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πάντως θέλοντας να πείσει οτι κρατάει ίσες αποστάσεις είπε ότι ο πρωθυπουργός εφαρμοζει ήδη την βαθιά συντηρητική του agenda., απαξιώνοντας με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία, και μειώνοντας δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων. Υποστήριξε ότι η διαφορα του ΚΙΝΑΛ με τη Ν.Δ είναι ουσιαστική και ιδεολογική καθώς η Ν.Δ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Αναφερόμενη στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παιζει παιγνίδια απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική και τους θεσμούς. Επανέλαβε την αντίθεσή της με την απλη αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με πλειοψηφικά συστήματα με υψηλά μπόνους που επεξεργάζεται η Ν.Δ ,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here