Φώφη Γεννηματά σε Παπανδρέου Καστανίδη: Τελευταία φορά…μετά διαγραφές 

Κίτρινη κάρτα έδειξε σήμερα στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά στους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρι Καστανίδη επειδή διαφώνησαν με την στάση του κόμματος, αρνήθηκαν να συνταχθούν με την κυβέρνηση της Ν.Δ, και  δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις  απέχοντας από την ψηφοφορία.

 Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε με διαγραφή τόσο τους ιδιους όσο και οποιονδήποτε άλλο που στο μέλλον θα διαφοροποιηθούν απο την επίσημη θέση του Κινήματος. Η κ. Γεννηματά δεν υιοθέτησε τελικά εισηγήσεις περί διαγραφης τους που είχε δεχθεί παρασκηνιακά από βουλευτές, που θέλουν καλες σχεσεις με την κυβέρνηση και απεσόβησε έτσι μία ακόμα μεγαλύτερη κρίση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

 Η κ.  Γεννηματά, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συγκλήθηκε εκτάκτως λόγω της διαφοροποίησης των δύο είπε μεταξύ άλλων ότι η στάση τους θόλωσε το στίγμα του κόμματος για αυτόνομη πορεία και “έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο”.”.

` Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη.

Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο.

Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.

Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here