Φώφη Γεννηματά: «Αυτόνομη πορεία το Κίνημα Αλλαγής»

 

Του Νίκου Π. Σώκου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο στάδιο ειρήνης και φιλίας γύρω στις 12.00 το μεσημέρι σήμερα ξεκίνησε το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στο οποίο, η Φώφη Γεννηματά διακήρυξε την αυτόνομη πορεία του στις εκλογές εξαπολύοντας επίθεση τόσο κατά του Σύριζα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στην Νέα Δημοκρατία. Στο συνέδριο το παρόν έδωσε  η παλαιά ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που καθόρισε τις τύχες της χώρας μέχρι και τα πρώτα χρόνια της κρίσης πληρώνοντας μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω των ευθυνών της (Σημίτης,Παπανδρέου,Βενιζέλος), όμως το ερώτημα για τι Κίνημα Αλλαγής και το μεγάλο ζητούμενο είναι αν ο κόσμος που έχει εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ θα το στηρίξει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το συνέδριο φυσικά άνοιξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Φώφη Γεννηματά, η οποία, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ δεν έφυγε ποτέ, παρόλ’ αυτά δεν μπορεί να προχωρήσει και μόνο του. Κρατά τις παλαιές αξίες όμως χαράσσει μια νέα πορεία βάζοντας ψηλά τον πήχη για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα.

Επίσης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περισσότερο στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «βαρίδι» για την αριστερά αλλά και για την χώρα. Υποστήριξε ότι παρόλο που θα χάσει τις επόμενες εκλογές θα αφήσει πίσω του τεράστιες ζημίες για την χώρα.

Άσκησε σκληρή στην συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι πούλησε όνομα και ταυτότητα. “Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κυρίου Τσίπρα, ούτε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν διεκδικούμε τίποτα και δε παραχωρούμε τίποτα” είπε η κ. Γεννηματά. Για την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Σύριζα από το 2015 υποστήριξε ότι προκάλεσε ζημεία 200 δις ευρώ στην Ελληνική οικονομία με ανάπτυξη που δεν υφίσταται και με φόρους που πλήττουν τον κόσμο και τις επιχειρήσεις.

Απάντησε ακόμα και στις κατηγορίες που θέλουν το Κίνημα Αλλαγής ουρά της ΝΔ, λέγοντας ότι δε θα συνεργαστεί ποτέ με την δεξιά που όσο και αν θέλει να παρουσιάζεται ως προοδευτική δύναμη είναι η παλιά συντηρητική και απαράλλαχτη δεξιά, η εκπρόσωπος του πελατειακού κράτους, ο υποστηριχτής των ανισοτήτων και της διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας. Τόνισε άλλωστε ότι για το Κίνημα Αλλαγής έχει την ΝΔ ως ιδεολογικό αντίπαλο. Στη συνέχεια απέρριψε και ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής δε θα συμμετέχει σε κυβερνήσεις που ασκούν συντηρητική πολιτική όπως η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ. Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι σε περίπτωση μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας το Κίνημα Αλλαγής όταν θα πάρει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή θα προτείνει προγραμματική συμφωνία με βάση το δικό του σχέδιο. Τόνισε τέλος ότι η μάχη δίνεται ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here