Φλαμπουράρης: Συμβολή στη δίκαιη ανάπτυξη το Ελληνικό-Συμβιβασμό και ήττα βλέπει ο Μπαλτάς

Συμφωνία που συμβάλλει στη «δίκαιη ανάπτυξη» χαρακτήρισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης τη σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα με ευρεία πλειοψηφία, καθώς θα την υπερψηφίσουν όλοι, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Αντίθετα ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, πήρε αποστάσεις από τη συμφωνία -αν και υπογράμμισε τις βελτιώσεις- κάνοντας λόγο για «πολιτικό συμβιβασμό» και «αναγνωρισμένη ήττα». 

Την ώρα της συζήτησης και ψήφισης, στις 18.30 το απόγευμα,  έξω από τη Βουλή αλλά και τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν προγραμματισθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από κατοίκους και οργανώσεις που αντιτίθενται στο ξεπούλημα, όπως αναφέρουν του Ελληνικού.

Η ολοκλήρωση της παραχώρησης του Ελληνικού είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ.

Φλαμπουράρης
φλαμπουραρης ευρωκινηση κονταρικης
AdTech Ad

«Σε μια περίοδο με 1,5 εκατομμύριο ανέργους όπου κυριαρχεί η λιτότητα, επιλέξαμε να συμβάλλουμε στη δίκαιη ανάπτυξη» είπε αναφερόμενος στη σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού ο υπουργός Επικρατείας. «Η επένδυση θα δίνει σωστά μεροκάματα και οκτάωρη εργασία, αυτό διεκδικούμε» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης. Αντέκρουσε, μάλιστα, την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, που μίλησε για καθυστερήσεις λέγοντας ότι η τελική σύμβαση είναι πολύ βελτιωμένη από την αρχική συμφωνία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην δέσμευση των επενδυτών για μεγαλύτερες επενδύσεις, στην αύξηση των χώρων πρασίνου με εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου επιπλέον και στη δημιουργία χώρων αναψυχής για τους πολίτες.

«Πετύχαμε σε μεγάλο να τη βελτιώσουμε τη σύμβαση. Αυτή είναι μια καθυστέρηση που άξιζε. Πετύχαμε να γίνουν επενδύσεις δημοσίου οφέλους. Θα δώσουν θέσεις εργασίας και επιτέλους ο λαός της περιοχής αρχίζει να βλέπει τα θετικά αποτελέσματα» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Τόνισε, μάλιστα, ότι η αντιπολίτευση το αναγνωρίζει αυτό υπερψηφίζοντας τη σύμβαση. Καταλόγισε, δε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κατόρθωσαν επί 13 χρόνια να υπογράψουν τη σύμβαση και τώρα ψέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις ενός έτους.

Μπαλτάς: αναγνωρισμένη ήττα της κυβέρνησης

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον κ. Φλαμπουράρη κινήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς που χαρακτήρισε τη συμφωνία για το Ελληνικό «πολιτικό συμβιβασμό». «Οι συσχετισμοί είναι υπέρτεροι και μας αναγκάζουν να κάνουμε πίσω. Αναγνωρίζουμε το γεγονός μιας ήττας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «κάνουμε τον συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα και συνεχίζουμε τον αγώνα». Πάντως, ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν.  «Πετύχαμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις» δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Πληροφορίες από news 247

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Στην διαμόρφωση της σημερινής φυσιογνωμίας της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και του «ΣΥΡΙΖΑ – κόμμα» κυριαρχεί πλήρως ένα συγκεκριμένο πολιτικό ρεύμα το οποίο καθόλου από το πουθενά δεν έχει έρθει. Και όταν λέμε κυριαρχεί και κάνει κουμάντο δεν εννοούμε μόνο ως πολιτική αντίληψη αλλά και ως συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα. Π.χ. ας ανατρέξει κάποιος στην πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση περί εκποίησης του «Ελληνικού». Ενώ διάφοροι κυβερνητικοί βουλευτές, ακόμα και υπουργοί, ψέλλιζαν το γνωστό κλαψιάρικο τροπάρι («δεν το θέλαμε», «μας επιβλήθηκε» κλπ) αυτός που επιθετικά ανέλαβε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο ήταν για μια ακόμα φορά ο κ. Φλαμπουράρης. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here