Φλαμπουράρης σε συνταξιούχους: Θα δώσουμε αγώνα για τη 13η σύνταξη

ΦΩΤΟ : EUROKINISSI ( Χ. Μπόνης)

Κοινή πορεία με το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι οι οποίοι  έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και είχαν σύντομη συνάντηση  τον υπουργό  Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ο κ. Φλαμπουράρης υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε σύντομη συζήτηση μαζί τους σε καλό κλίμα, παρέλαβε υπόμνημα με τα αιτήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι το ραντεβού που ζήτησαν με τον πρωθυπουργό, θα κλειστεί.

Οι συνταξιούχοι μόλις έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν  από τον αστυνομικό κλοιό και  επέδωσαν  υπόμνημα στον κ. Φλαμπουράρη  που περιείχε 18 αιτήματα.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα των συνταξιούχων, που του είχε θέσει αμέσως πριν εκπρόσωπός του, και επισήμανε ότι αυτά συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Τα κατανοούμε, θέλουμε να τα λύσουμε, αλλά πρέπει να κατανοήσετε κι εσείς ότι αυτά που συσσωρεύτηκαν επί 40 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία 5-6 χρόνια εναντίον των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε 5 μήνες, που κυβερνάει η κυβέρνηση» είπε.

Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Σημείωσε, ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και πρόσθεσε: «Είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων».

Διαβεβαίωσε, ότι ο αγώνας που κάνει η κυβέρνηση είναι κυρίως για τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό και σημείωσε ότι θεωρεί πολύ θετικό ότι αγωνίζονται και ότι ήρθαν να συζητήσουν με την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο Δήμος Κουμπούρης, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, εξέφρασε στον κ. Φλαμπουράρη την ανησυχία τους για αυτά που διαβάζουν για τη νέα συμφωνία, όπως είπε, αναφέροντας πως «είτε εμάς κόψετε την σύνταξη απευθείας, είτε μας την πάρετε μέσα από τον ΦΠΑ, ή μέσα από τη φορολογία, ή μέσα από τον ΕΝΦΙΑ, είναι ζητήματα που χειροτερεύουν τη ζωή μας».

«Εμείς πληρώσαμε για τις συντάξεις μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν» είπε, προσθέτοντας ότι στην κοινωνική ασφάλιση χρωστούν περίπου 20 δισ. ευρώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. «Γι’ αυτούς δεν βλέπουμε να λέγεται τίποτα και να παίρνονται μέτρα για να καταβληθούν αυτά που πρέπει» συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα άλλου συνταξιούχου, για το ποια θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει το εισόδημα των συνταξιούχων, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «η πολιτική που θα εφαρμόσουμε είναι η πολιτική της αναδιανομής του εισοδήματος».

«Αυτό που χρειάζεται», επισήμανε, «είναι να αυξηθεί η «πίτα» για να μπορέσουμε να τη μοιράσουμε».

Ανέφερε, ότι για να αυξηθεί αυτή «θα προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για να μπορέσουμε πραγματικά να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το τρομακτικό πρόβλημα που παραλάβαμε με 1,5 τουλάχιστον εκατομμύριο ανέργους, την καταστροφή που παραλάβαμε και που επικαθόρισε επί 40 χρόνια τις τύχες της χώρας μας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here