Φλαμπουράρης: Δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα υπάρξει σύντομα συμφωνία . Δεν συμφέρει κάνεναν να μην υπάρξει  αμοιβαία επωφελής συμφωνία που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση γιατί η αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα ενέτεινε διεθνώς την οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια», δηλώνει ο υπουργος Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα » Αγορά» ο κ. Φλαμπουράρης  δηλώνει ότι » η συμφωνία που επιδιώκουμε είναι ενιαία. Δεν αφορά την εκταμίευση μιας δόσης αλλά ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο συμβατό με τη λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση» .

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός χαρακτηρίζει εύλογο να υπάρχουν διαφωνίες για επιμέρους στοιχεία της διαπραγμάτευσης και της επιχειρούμενης συμφωνίας.

«Όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες διαφωνίες. Ωστόσο, υπογραμμίζω ότι όσον αφορά στη στρατηγική και τους στόχους της διαπραγμάτευσης δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφωνίες. Επιπλέον είμαι βέβαιος ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν πλήρη επίγνωση για την ιστορική σημασία του αγώνα που δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επικρατήσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αξίες και πρακτικές αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

» Επομένως, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα διαρροών στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων» σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης και τονίζει: «Ως κυβέρνηση πρέπει να καλέσουμε τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν με την ψήφο τους τη νέα συμφωνία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημάνει μια νέα περίοδο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας».

Στην ερώτηση αν ένα δημοψήφισμα θα διευκόλυνε τους υπουργούς και βουλευτές που διαφωνούν να στηρίξουν τη συμφωνία, υπογραμμίζει ότι το δημοψήφισμα ούτε θα διευκολύνει ούτε θα δυσκολέψει τους υπουργούς και τους βουλευτές.

«Είναι απαραίτητο για λόγους δημοκρατικής τάξεως σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις, είτε καταλήξουν σε αδιέξοδο είτε καταλήξουν σε κάτι ασύμβατο προς τη λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη. Με ένα τέτοιο δημοψήφισμα, όλοι μας, κυβέρνηση, κόμματα, πολίτες θα εξασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, να επανατοποθετηθούμε δημόσια και να αποφασίσουμε συλλογικά με βάση τα νέα δεδομένα» τονίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Τέλος, σε ερώτηση αν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών απαντά:

«Αυτό δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να πράττει το καλύτερο δυνατό, ώστε ως χώρα να μπορέσουμε να αποφασίσουμε συλλογικά και δημοκρατικά για το μέλλον το δικό μας και της υπόλοιπης Ευρώπης.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here