Φλαμπουράρης: Το δημοψήφισμα, αν γίνει, θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους

Κάλπη δημοψηφίσματος και όχι εκλογών, βλέπει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε πως ο ίδιος πιστεύει ότι «το δημοψήφισμα αν θα γίνει θα είναι συμφωνημένο και με τους εταίρους». Εσπευσε να συμπληρώσει όμως ότι δε θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα ψηφιστεί από το 100% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνουμε κάθε προσπάθεια για έναν έντιμο συμβιβασμό. Είναι υποχρεωμένη η ΕΕ να αποδεχθεί τις προτάσεις μας και να ανοίξει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ» είπε  και επέκρινε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι γιατί δεν επιστρέφει τα 3,1 δις προς την Ελλάδα που είναι δικά της χρήματα.«Δεν έχει καμία δικαιολογία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις διαφορετικές απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την διαπραγμάτευση, είπε πως αυτές δεν είναι πρόβλημα «αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα της σύγκρουσης».

Όσον αφορά τέλος, το θέμα που δημιουργήθηκε για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,  κ. Γ. Στουρνάρα, σημείωσε είπε ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με το mail που εστάλη, «αλλά πριν δώσει κάποιος εξηγήσεις δεν μπορείς να ζητάς παραίτηση του κ. Στουρνάρα».

Ποτάμι: «Το δημοψήφισμα, επιλογή των δειλών»

Τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup πυροδοτούν ξανά καταστροφικά σενάρια για την οικονομία και τη χώρα» σημειώνει το Ποτάμι, ενώ για το δημοψήφισμα αναφέρει: «είναι η επιλογή των δειλών».
«Η πολιτική δεν έχει μόνο προνόμια και παράτες. Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν να παίρνουν τις αναγκαίες αποφάσεις που κάθε φορά έχει ανάγκη ο τόπος. Πόσο μάλλον όταν τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που απαιτεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here