Φλαμπουράρης: Σύντομα ενδέχεται να πάμε σε εκλογές

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Σύντομα ενδέχεται να χρειαστεί να πάμε σε εκλογές, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εποχή». Ο ίδιος κάλεσε να μην δαιμονοποιούμε τη διαδικασία και διαμήνυσε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 84 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις εκλογές, όπως και στο δημοψήφισμα, εκτίμησε ότι είναι μια δημοκρατική διαδικασία που είναι αναγκαία όταν υπάρχουν προβλήματα, ώστε να απαντήσει σε αυτά ο λαός.

«Οι εκλογές είναι αναγκαίες όταν υπάρχει αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων. Ας μην δαιμονοποιούμε τη διαδικασία» σημείωσε. «Αυτό το έκανε πάντα η δεξιά, για να παραμένει στην εξουσία. Η αριστερά, όμως, έχει άλλη κουλτούρα. Είναι δυνατόν όταν υπάρχουν προβλήματα ή αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων ή χάσιμο εμπιστοσύνης από ένα κομμάτι, να μην πάμε σε εκλογές;» υπερθεμάτισε στη συνεχεία, ο κ. Φλαμπουράρης.

Σε σχέση με το εσωκομματικό ρήγμα όπως διαμορφώθηκε μετά τη συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών ο υπουργός υποστήριξε ότι «είναι ανάγκη να συζητήσουμε, σε ένα ανοιχτό συνέδριο με τον κόσμο και τον κοινωνικό χώρο που συνέβαλε να φτάσει ως εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το νέο πολιτικό σχέδιο στις συγκεκριμένες συνθήκες».

Αναφορικά με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ο κ. Φλαμπουράρης διαμήνυσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 84 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να αναζητήσει άλλες μορφές διακυβέρνησης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υπάρχουσες δυσκολίες, πρόσθεσε.

«Ήρθε η ώρα όλοι μας να σκεφτούμε τη νέα κατάσταση και μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, να αναζητήσουμε τις νέες μορφές πολιτικο –οικονομικο – κοινωνικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Έτσι θα αποδείξουμε πως η Αριστερά, η οποία ποτέ δεν κυβέρνησε, μπορεί να το κάνει και μάλιστα με επιτυχία» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here