Φλαμπουράρης για μεταναστευτικό: Λύση με κανόνες του διεθνούς δικαίου, τι θέλουν να τους πνίγουμε;

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, ζήτησε απ όλους όσους ασκούν κριτική, κόμματα, οργανώσεις και ΜΜΕ να πουν εάν προτείνουν ως λύση να απωθούνται και να πνίγονται οι μετανάστες;

Μετά από σύσκεψη που είχε για το θέμα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπους εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα  στα νησιά μας. Όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν. Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους; Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρνηση μας προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα.

  • Στην Αθήνα δημιουργήσαμε τον Ανοιχτό Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Νεοεισερχόμενων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα, όπου επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές καθημερινές ανάγκες.
  • Τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση από το Πεδίο του Άρεως.
  • Στα νησιά μας δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι φιλοξενίας και κυρίως ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης.

Για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, αποφασίσαμε να μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2000-2500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο Λιμάνι. Στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here