Φ. Κουβέλης: Δεν αποκλείω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Δεν αποκλείει μια «οργανική συνεργασία» της νέας κίνησης που ηγείται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.  Μάχιμος και αποφασισμένος να συμβάλει στην «προοδευτική διακυβέρνηση» της χώρας, όπως δηλώνει, ασκεί κριτική στη σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, περιγράφει τους στόχους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία ίδρυσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συλλογικότητα η οποία δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμμα, αλλά να συμβάλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων.

Χαρακτηρίζει πρόωρο να ειπωθεί εάν η κίνηση θα διατηρήσει την οργανωτική της αυτοτέλεια ή αν θα ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρινίζει, πάντως, ότι «το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση, που προσωπικά δεν αποκλείω να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αναφέρει ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με όρους Κεντροδεξιάς, «υπό την ηγεμονία και την κυριαρχία ιδεολογημάτων και πολιτικών, που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here