Φίλης-Βίτσας-Μάρδας: Πάμε για βιώσιμη συμφωνία, όχι για ρήξη

Την πεποίθησή τους ότι η κυβέρνησh θα επιτύχει μιa βιώσιμη συμφωνία με τους θεσμούς, αποφεύγοντας μια ρήξη με την ΕΕ, εξέφρασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δραχμής. «Είναι προπαγάνδα» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι δύσκολες και ότι το πρόγραμμα που βρίσκεται υπό συζήτηση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. «Επιδίωξή μας να είναι κοινωνικά δίκαιο» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας, είπε στο Mega ότι «τα σενάρια περί Grexit οδηγούν μόνο σε διάσπαση της ευρωζώνης» και ότι η κυβέρνηση θα πάει σε συμφωνία. «Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Είναι άλλωστε το διαπραγματευτικό μας χαρτί. Υφιστάμεθα bullying από κύκλους ακραίων στην Ευρώπη» πρόσθεσε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος δήλωσε ότι «έστω και μια κακή συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από ένα καθεστώς μη συμφωνίας» δήλωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here