Φίλης προς ΝΔ για τα δανεικά κι αγύριστα: Ποιος Έλληνας πολίτης έκανε ρύθμιση για 80 χρόνια;

Συνομιλώντας στο κανάλι Open με τον Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μέμφθηκε τη ΝΔ για χαριστική ρύθμιση δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ που χρεώνεται ο ελληνικός λαός -ρύθμιση για…80 χρόνια.

Επίσης κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι για εσωτερική κατανάλωση λέει διάφορα περί της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά εκτός Ελλάδος δεν τολμά να αρθρώσει κουβέντα.

«O κ. Μητσοτάκης χωρίς αποδείξεις αποδίδει μια σοβαρότατη κατηγορία στον κ. Τσίπρα για συναλλαγή. Δηλαδή τον καταγγέλλει πάλι για εσωτερική κατανάλωση γα συναλλαγή της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους στο Μακεδονικό και στις συντάξεις, όμως δεν τολμά να επαναλάβει την ίδια βαριά κατηγορία στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκο Κομμα όπου ανήκει. «Ούτε η Μέρκελ συμμερίζεται την άποψη του κ. Μητσοτάκη και θα έπρεπε να κοκκινίζει, περί συντάξεων και Πρεσπών. Σαν το ποντίκι που βρυχάται λέει όσα λέει εδώ μέσα εκμεταλλευόμενος ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Εξω, τσιμουδιά.»

Γαι το θέμα Πετσίτη, ο κ. Φίλης είπε:

«Η υπόθεση Πετσίτη με απασχολεί όπως και πολλά άλλα. Δεν πλήττει την κυβέρνηση, όμως. Θα διερευνηθεί ποινικά και πολιτικά και τότε θα ξέρουμε περί τίνος πρόκειται».

«Η ΝΔ επειδή δεν μπορεί να επικαλεστεί τη δική της ηθική συγκρότηση προσπαθεί να πλήξει τη δική μας», συμπλήρωσε. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ένα γκουγκλάρισμα στο ίντερνετ βγάζει δεκάδες στελέχη της ΝΔ καταδικασμένα για διαφθορά, απάτες, παιδεραστίες και άλλα εγκλήματα. Η ίδια αναζήτηση δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μάκης Βορίδης είχε επίσης την έμπνευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι διέλυσε την μεσαία τάξη και ο Νικος Φίλης αναγκάστηκε να του υπενθυμίσει μερικά πράγματα, καταλήγοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και θα το αποδείξει στις εκλογές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here