Φίλης: Πολιτική «νεοεθνικοφροσύνης» με ακροδεξιά μετάλλαξη από ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό

«Η επανατοποθέτηση προς ακροδεξιές θέσεις της ΝΔ συνιστά μια μετάλλαξη αυτού του κόμματος. Η ΝΔ έχει μια διάσταση νεοεθνικοφροσύνης. Περίμενα ο Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη γραμμή του πατέρα του όχι αυτή του Σαμαρά» είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου λέγοντας ότι » έχει ροπή προς την ακροδεξιά». Και συμπλήρωσε: Με τους βασανιστές της Χούντας συνεργαζόταν, δεν είναι πρόσωπο που χαρακτηρίζει τον χώρο των ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στις θέσεις του Π. Καμμένου είπε πως «ο υπουργός Άμυνας έχει την προσωπική του άποψη θα βρεθεί ενώπιον των προσωπικών του επιλογών. Αν και η ΝΔ δεν είχε ακροδεξιές θέσεις θα είχαμε μια μεγάλη εθνική συναίνεση να λύσουμε τα θέματα. Ο Καμμένος φταίει;». «Η ΝΔ προαναγγέλλει ένα όχι στη Βουλή. Διαφωνούμε να επιβάλλετε κομματική πειθαρχία. Για μας είναι θέμα αρχής, όχι κομματικό», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν κάνουμε πολιτική με βάση τα γκάλοπ».

Και η Ντόρα το χαβά της

«Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για το όνομα Μακεδονία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ συμπλήρωσε «Εγώ δεν είμαι περιπλανώμενη. Δεν είδα φως και μπήκα. Δεν επιθυμούμε το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια. Δεν είμαι γραφική, έχω διαπραγματευτεί αυτή την ιστορία. Είχα πει ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός. Έκρουσα τον κώδωνα στην κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, τους είπα προσέξτε θα δημιουργήσετε διχασμό και δεν θα έχετε αποτέλεσμα. Παρακολουθήσαμε όλα τα καραγκιοζιλίκια με την ιστορία Καμμένου και σήμερα προβλέπεται μια «σαλαμοποίηση» της λύσης».

«Είναι ένα θέμα που η αντιμετώπιση απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνικό μέτωπο. Η κυβέρνηση ξεκινά διχασμένη μια διαπραγμάτευση και αυτό από μόνο του προκαλεί αδυναμία στην διαπραγμάτευση. Ο μικροκομματικός στόχος της κυβέρνησης, να πλήξει τη ΝΔ, οδήγησε σε μια παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, που καταγράφηκε σε δημοσκόπηση. Διαπραγματεύονται ανεπιτυχώς και κάθε φορά τρώμε και μία στο κεφάλι. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον λαό είναι το Μακεδονικό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here