Φίλης: Μάχη για να αποτραπεί η μείωση συντάξεων και αφορολόγητου-Αναγκαία η εθνική συνεννόηση για την αποτροπή της παραπέρα φτωχοποίησης των Ελλήνων

«Στις διαπραγματεύσεις αυτών των ημερών, η Ελλάδα πρέπει να προσέλθει με προτάσεις και σχέδιο που θα διασφαλίσουν τις μέχρι τώρα επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και θα χαράσσουν μια σταθερή προοπτική ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, με ρύθμιση του χρέους και χωρίς άλλη λιτότητα» επισημαίνει ο Ν. Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»

«Η μείωση ή μη των συντάξεων και του αφορολόγητου θα είναι το κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Για ποια έξοδο από τη λιτότητα μπορούμε να μιλάμε, αν σε λίγους μήνες υποχρεωθούμε να κόψουμε τις συντάξεις για 27η φορά;. Αν, όπως περιέγραψε ο καθηγητής Ρομπόλης μειωθούν το 2019 περίπου 40% οι μέσες συντάξιμες αποδοχές από τα 722 ευρώ σήμερα στα 450; Εφόσον, μέχρι τώρα η οικονομία σταθεροποιήθηκε δημοσιονομικά και επιτεύχθηκαν υπερπλεονάσματα χωρίς αυτές τις περικοπές, είναι άδικο και κοινωνικά προκλητικό να επιμείνουν οι δανειστές στην περικοπή των συντάξεων. Η υπεράσπιση του σημερινού επιπέδου των συντάξεων και του αφορολόγητου, είναι κρίσιμη μάχη και αξίζει να δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις. Μαζί με την αύξηση του κατώτερου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην Παιδεία μετά από μια δεκαετία< τονίζει ο Ν. Φίλης.

Μάλιστα ζήτησε εθνική συνεννόηση ώστε η μάχη κατά της περαιτέρω φτωχοποίησης να αποτραπεί:

«Το ΔΝΤ κάνει τη δουλειά του. Από την πλευρά μας είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτική συνεννόηση ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε, να επιδιωχθεί η ακύρωση αυτών των οδυνηρών μέτρων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο. Η εθνική συνεννόηση που είναι απαραίτητη για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι κατ` αναλογίαν αναγκαία και για τα θέματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Η αποτροπή της παραπέρα φτωχοποίησης των Ελλήνων είναι ύψιστος εθνικός στόχος και προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Αυτό, ας το κατανοήσει και η ΝΔ, που είναι βυθισμένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here