Φίλης κατά Δένδια: Με δική σας υπόδειξη, σε non paper που αποτελεί ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη, είναι φυλακή η Ηριάννα

Επίθεση στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ν. Δένδια, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ που παραμένει άδικα στη φυλακή.

Σε τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχαν στον Σκάι, ο κ. Φίλης υπενθύμισε στον Ν. Δένδια ότι η ταλαιπωρία της Ηριάννας ξεκίνησε από δικό του non paper για κατηγορούμενους που η δικαιοσύνη δήθεν είχε «χαιδέψει»σε αντίθεση με το έργο των διωκτικών αρχών.

Με το non paper, ο κ. Δένδιας δημοσίευε 46 ονόματα προσώπων που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία και λόγω παρέλευσης 18μηνου είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους ήταν και ονόματα ανθρώπων που είχαν αθωωθεί, γεγονός που παραβίαζε κατάφωρα το τεκμήριο αθώοτητας. Ανάμεσα σε αυτούς, βλέπουμε για πρώτη φορά το όνομα της Ηριάννας, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».

«Έχετε πρόβλημα συνείδησης» για την υπόθεση της Ηριάννας είπε. «Ένα κορίτσι είναι στη φυλακή με δική σας μεθόδευση, το μόνο που κάνετε είναι να φυλακίζεται κόσμο και να στοχοποιείται πολιτικούς» είπε ο Νίκος Φίλης στον κ. Δένδια ο οποίος προκειμένου να αμυνθεί βγήκε εκτός ορίων καταφεύγοντας σε προσωπικές επιθέσεις. «Το κρύβεται; Δεν είστε υπερήφανοι για αυτό;» συνέχισε ο κ. Φίλης.

“Ένα κορίτσι είναι στη φυλακή και ζητάμε να ξαναγίνει η δίκη» επισημαίνοντας ότι «η κοπέλα αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς σοβαρές ενδείξεις». «Εχει δικαίωμα κρίσης σύμφωνα με τη δικονομία;» επισήμανε στον Ν. Δένδια ο Νίκος Φίλης ενώ τον κατήγγειλε για «παρέμβαση ωμή στη Δικαιοσύνη».

Για στοχοποίησή του μίλησε ο Ν. Δένδιας χωρίς όμως να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την παντελώς αδικαιολόγητη και κατάφωρα παράνομη τότε πράξη του, με την οποία παρενέβαινε ευθέως στο έργο της δικαιοσύνης, την ανεξαρτησία της οποίας κατά τα άλλα υπερασπίζεται ο ίδιος και ο αρχηγός του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here