Φίλης για άνοιγμα σχολείων: Ριψοκίνδυνοι πειραματισμοί με αμιγώς πολιτικά κίνητρα του κ. Μητσοτάκη-Ο κ. Τσιόδρας αποδέχθηκε τη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Χθες διατυπώσαμε με επιχειρήματα την αντίρρησή μας στο άνοιγμα των σχολείων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πλην βεβαίως, της Γ’ Λυκείου. Σήμερα ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μέγιστη επιφύλαξη αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Και προσθέτει:

«Μέγιστη επιφύλαξη» και σύμφωνη γνώμη να ανοίξουν τα σχολεία είναι μέγιστη αντίφαση. Εκτός, αν ο κ. Τσιόδρας ήθελε σήμερα να στείλει ένα σχεδόν άμεσο μήνυμα στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αποποιούμενος την ευθύνη. Και, μάλιστα, όπως είπε στη συνέχεια, αυτό μπορούν να το κάνουν με την προσκόμιση μιας απλής δήλωσης, χωρίς να ελέγχεται -και σωστά- η επίκληση των λόγων απουσίας των παιδιών. Δηλαδή, και εδώ το κράτος επαφίεται στην περίφημη «ατομική ευθύνη», των γονέων εν προκειμένω.

Με τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Τσιόδρας ουσιαστικά αποδέχθηκε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άρον-άρον επαναλειτουργία των σχολείων για μόλις 10 ημέρες. Και κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και ριψοκίνδυνοι πειραματισμοί με την υγεία των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here