Φίλης: Ευκαιρία οι εκλογές για να ξανασυστηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες ως αριστερή δύναμη

«Η προεκλογική τακτική της Αριστεράς πρέπει να εκφράζει τους πολίτες που, ενώ δικαίως φοβούνται την παλινόρθωση της Δεξιάς, ζητούν από την Αριστερά να είναι η παράταξη της ελπίδας και της εθνικής ανασυγκρότησης, ο φορέας του μέλλοντος και του παντοτινά νέου» επισημαίνει στην «Αυγή» ο Νίκος Φίλης σε σχέση με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι η εφαρμογή μνημονιακών μέτρων «θόλωσε» την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερής δύναμης και η μάχη των εκλογών τού προσφέρει την δυνατότητα να «ξανασυστηθεί» στην κοινωνία κερδίζοντας όχι μόνο ψήφους, αλλά και τις συνειδήσεις των πολιτών.

Υπογραμμίζει ότι «η μείωση των φόρων στα πιο εύπορα στρώματα είναι σκληρή ταξική επιλογή της Ν.Δ., όπως και η τρύπα στα δημόσια οικονομικά είναι ηθελημένη, για να έχουν τη δικαιολογία να επιτεθούν στη συνέχεια στους πόρους του κοινωνικού κράτους», καθώς ο σκοπός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «η ενεργητική επιστροφή στο προσκήνιο των ολιγαρχών και των παραγόντων της παρασιτικής κρατικοδίαιτης κλεπτοκρατίας, μέσω της μεθοδευμένης ιδιωτικοποίησης προσοδοφόρων τομέων του κοινωνικού κράτους».

Ο Ν. Φίλης τονίζει ότι, αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «στοχευμένη μείωση των φόρων για την ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων τάξεων, με τρόπο όμως που δεν θέτει σε διακινδύνευση τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους». Σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη παρατηρεί ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «βασίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην καινοτομία, στην ενίσχυση της μεταποίησης και της τεχνολογικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και με κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα», είναι δηλαδή, ένα πλαίσιο που μπορεί να σταματήσει το brain drain.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here