Ν. Φίλης: Δημοψήφισμα και «Οχι» στα τελεσίγραφα των δανειστών

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους δανειστές. Σε περίπτωση που επιμείνουν θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, επαναφέροντας στο τραπέζι το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε αποσύρει, διακριτικά τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση.

Εάν παρ΄όλα αυτά οι δανειστές επιμείνουν και μας φέρουν στο τραπέζι μια συμφωνία που δεν αποδεχόμαστε, θα πούμε καθαρά στο ελληνικό λαό, ότι δεν την δεχόμαστε», είπε ο κ. Φίλη στο Mega. «Η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε λογική υποταγής της χώρας, προσθέτοντας πως αν υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών του τύπου «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος.

«Αλίμονο αν η Ευρώπη μας πει ότι η έκφραση του ελληνικού λαού, ένα δημοψήφισμα, ισοδυναμεί με τη χρεοκοπία της χώρας», ανέφερε ο κ. Φίλης ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ψευδαίσθηση ότι οι εταίροι θα έδειχναν μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here