Ν. Φίλης: Δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, τίθεται θέμα του χρέους

Την άποψη ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου και επομένως τίθεται εκ των πραγμάτων ζήτημα επανεξέτασης του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1  ο Νίκος Φίλης είπε χαρακτηριστικά: «Στις 5 Ιουνίου είναι η ημερομηνία για την πληρωμή ενός δυσθεώρητου ποσού. Αυτά δεν υπάρχουν, όχι. Δεν μπορεί επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος να μην παίρνει φράγκο από τη δανειακή σύμβαση και να έχει δώσει 17,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 8 τα έχει δώσει η κυβέρνηση η σημερινή, για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών.

»Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της μόνο με τα λεφτά του προϋπολογισμού της. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και είναι αντικείμενο της συζήτησης. Γι’ αυτό λέμε ότι το θέμα του χρέους τίθεται εκ των πραγμάτων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ωστόσο  ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και τις κοινωνικές παροχές.

«Εμείς διασφαλίζουμε και θα διασφαλίσουμε την πληρωμή των εσωτερικών υποχρεώσεων, δηλαδή μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, λειτουργία του κράτους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά στους δανειστές. Τώρα τσιτώνει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας» υπογράμμισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here