Ν. Φίλης: Ακατανόητη η στάση Λαφαζάνη, οδηγεί σε πτώση της κυβέρνησης

ΦΩΤΟ:IN TIME(N. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να εξισορροπηθούν  ή και να αλλαχθούν στην πορεία, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την προτροπή Λαφαζάνη προς τους βουλευτές του κόμματος να καταψηφισθεί η συμφωνία, «γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο . Φίλης για το ενδεχόμενο εκλογών εκτίμησε ότι έχουμε μια αλλαγή πολιτικού κλίματος και προϋποθέσεων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο.

«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός» τόνισε, αποκλείοντας κατηγορηματικά την κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Για διαπραγματεύσεις-συμφωνία

Απαντώντας σε ερώτηση εάν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις, είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος. Πρόσθεσε πάντως ότι η κυβέρνηση επιδιώκει -και αυτό φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει- να υπάρξει μια συμφωνία, που θα συνοδεύεται από τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι μετά τη συμφωνία, το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέδριο τον Σεπτέμβριο, στο οποίο όλοι πρέπει να προσέλθουν με τις απόψεις τους και να σεβαστούν τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας.

Πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here