ΑΕΚ – Εθνική Αστέγων: «Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» (video)

H AEK δημοσίευσε το βίντεο ενόψει της αναμέτρησης με την Εθνική Αστέγων που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο και είναι με ελεύθερη είσοδο. Πρωταγωνιστές οι Χρήστος Αραβίδης και Ντιέγκο Μπουονανότε οι οποίοι φόρεσαν τα ειδικά γιλέκα με το κόκκινο χρώμα και μετατράπηκαν σε πωλητές του περιοδικού «Σχεδία».

Οι δύο ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» πήραν μια μπάλα και βγήκαν στον δρόμο μαζί με τέσσερις παίκτες από την Εθνική Αστέγων και μοίρασαν το περιοδικό. Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, το οποίο δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Είναι το περιοδικό – σύμβολο και για την Εθνική ομάδα των Αστέγων, η οποία κατέκτησε το «INSP Trophy», αλλά και το Κύπελλο «Fair Play» («Ευ Αγωνίζεσθαι») στο 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων και που μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής θα αντιμετωπίσει στις 29 Δεκεμβρίου στις πέντε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ σε ένα φιλικό παιχνίδι, που θα αναδείξει νικητή τον αγώνα κατά της φτώχειας αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι ένα φιλικό με ελεύθερη είσοδο, εντελώς διαφορετικό από τα άλλα. Είναι ένα φιλικό συμπαράστασης και όχι ελεημοσύνης απέναντι σε εκείνους που καθημερινά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Με μία μπάλα στα πόδια! Γιατί πολύ απλά… μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here