Φίλης: Πρώτα η συμφωνία και μετά εκλογές

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν.ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)
Σκληρή κριτική στους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο Νικος Φίλης  που θεωρεί αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας. Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», δηλώνει: «Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθερότητας» και συνεχίζει: » Εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να ‘στηρίζουν’ την κυβέρνηση διά της καταψηφίσεως κρίσιμων επιλογών της».

Ο Νίκος Φίλης δηλώνει πως το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν με λίστα δεν σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί αφορμή για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα.

Διαμηνύει, όμως, ότι «όσοι επιλέγουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τις προσωπικές τους απόψεις, είναι εύλογο και αναγκαίο να υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο, για την έξοδο της χώρας στην ανάπτυξη μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Φίλης κάνει λόγο για «διαπιστωμένη θεσμική δυσαρμονία» μεταξύ της κυβέρνησης και των τοποθετήσεων της προέδρου της Βουλής, η οποία -όπως λέει- «διευρύνεται με ευθύνη της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Τέλος, ως προς τις διαπραγματεύσεις, εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, ενώ θέτει ως προτεραιότητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here