Φίλης: » Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα δουλικά των δανειστών»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα  δουλικά των δανειστών».  Με σκληρή γλώσσα και αιχμές κατά  της προηγούμενης κυβέρνησης , ο  Νίκος  Φίλης, υπογράμμισε πως »  εμείς  διαπραγματευόμαστε με σθένος και αποφασιστικότητα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη με υπερηφάνεια και με βάση τα κοινωνικά λαϊκά συμφέροντα».

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο  MEGA, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, που αφορούν τα πλεονάσματα, την προστασία των συντάξεων, τις ρυθμίσεις για το χρέος και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, παραμένουν πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς «δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα δουλικά των δανειστών».
Αφού τόνισε,  ότι «εμείς δεν πάμε σε Κάννες του 2012 που θα μας πουν τελεσίγραφο και θα γυρίσουμε με την ουρά στα σκέλια», υπογράμμισε: «Εμείς ξέρουμε γιατί πηγαίνουμε, είναι καθαρά τα χαρτιά μας. Πάμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού. Δε πάμε για κολπάκια εκεί».

Κληθείς  να σχολιάσει το σενάριο παράτασης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος μέχρι το Σεπτέμβριο, το οποίο φέρεται να προτείνει η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «σημασία έχουν οι όροι της παράτασης και όχι αν δέχεσαι ή όχι παράταση», προσθέτοντας ότι «παράταση είχαμε και τον Φεβρουάριο με τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της οικονομίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here