Φίλης: Η σύμβαση ήταν ελιγμός και δεν μπορεί να υλοποιηθεί ως έχει

ΦΩΤΟ : ΙΝΤΙΜΕ ( N. XΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

«Η συμφωνία ήταν ελιγμός  για να μην συντριβεί η χώρα  και δεν υλοποιείται ως έχει» . Τις δηλώσεις έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο..

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα, ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί «προοδευτική και όχι μνημονιακή κυβέρνηση» για να προταχθεί «κοινωνικό πρόγραμμα και η διαπραγμάτευση για το χρέος με πολιτική σταθερότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ΔΗΜΑΡ, γιατί αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα ήμασταν νωρίτερα. Αυτό που άλλαξε είναι η γνώση των δυσκολιών που υπάρχουν και που δεν αντιμετωπίζονται με εθνική ή εθνικιστική αναδίπλωση.

Ο κ. εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η πρόταση που έγινε για αλλαγή του εκλογικού συστήματος περιέχει «στοιχεία θεσμικής αταξίας αφού κάτι τέτοιο μπορεί να να γίνει μόνο από κυβέρνηση ειδικού σκοπού κι αυτό θα είναι παλινόρθωση των μνημονιακών δυνάμεων».

Αναφορικά με το υπό ίδρυση κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους. Η συγκρότηση προσωπικών κομμάτων θα κριθεί από τους πολίτες αλλά αυτή η συζήτηση μας παρακτρέπει από τα κύρια προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Σε σχέση με τις προεκλογικές συνεργασίες ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει «έντιμους ανθρώπους με παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, κοινωνικούς εργάτες», ενώ σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα σημείωσε ότι «ο σύντροφος Λαφαζάνης λέει πράγματα που τον απομακρύνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε πρόγραμμα, την ιστορία μας, την κοινωνική μας απεύθυνση. Είμαστε προφανώς ανοιχτοί σε συνεργασίες από τα αριστερά αλλά και σε όσες πλευρές συμφωνούν με το πρόγραμμά μας. Είναι δυνατόν να κλείσουμε την πόρτα σε συντρόφους μας μέχρι χθες ή και σήμερα;».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε τέλος:

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει σήμερα γιατί θα ήταν κοροϊδία. Θα πάμε πρώτα στο λαό για να κριθούμε και τότε θα υπάρχει νομιμοποίηση ηθικοπολιτική και δημοκρατική. Άλλο να εκλέγεσαι με διαφορετικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο και άλλα να σου φέρνει η ζωή. Αυτό δεν έχει σχέση με την αριστερά αλλά με τον παλαιοκοματισμό και την χυδαία αστική πολιτική.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here