Η φιέστα του καθετώστος Κιμ Γιονγκ Ουν στη Β. Κορέα

Με μεγαλοπρεπή τελετή στην οποία τιμήθηκαν ηγετικά στελέχη του από τον Κιμ Γιογκ Ουν, έγιναν στην Πιονγιάγκ οι εορτασμοί για την επέτειο της ίδρυσης του καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν συνεχάρη τους πυρηνικούς επιστήμονες και τους τεχνικούς οι οποίοι έφεραν σε πέρας την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή πριν από μία εβδομάδα, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο του καθεστώτος.

Το πρακτορείο KCNA μετέδωσε επίσης ότι ο ηγέτης του καθεστώτος ήταν ο οικοδεσπότης σε γιορτή στην οποία τιμήθηκαν εκτός από τους πυρηνικούς επιστήμονες, κορυφαία στελέχη του στρατού και του Κόμματος. Η γιορτή περιλάμβανε επίσης καλλιτεχνική παράσταση αλλά και φωτογράφιση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ο νεαρός ηγέτης να στέκεται πλάι σε δύο κορυφαίους πυρηνικούς επιστήμονες της χώρας χαμογελώντας πλατιά.

Εκτός από την ελίτ και απλοί πολίτες γιόρτασαν την επέτειο αφήνοντας λουλούδια στο Παλάτι του Ήλιου Κουμσούσαν, στο οποίο βρίσκονται οι βαλσαμωμένες σοροί του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ και του γιου του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους περίμεναν οτι οι εορτασμοί θα συνοδευθούν από μία ακόμη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση τη Δευτέρα προκειμένου να διεξαχθεί ψηφοφορία επί σχεδίου ψηφίσματος το οποίο προβλέπει πρόσθετες κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here