Φιέστα Μητσοτάκη στο Ελληνικό-ΣΥΡΙΖΑ: Γκρεμίζει το δημόσιο 5 κτήρια. από τα 900-Η απάτη της κυβέρνησης είναι ορατή από όλους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/T. MΠΟΛΑΡΗ

Στις εργασίες κατεδάφισης πέντε μικρών και μεγάλων κτισμάτων που είναι διάσπαρτα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με χρήματα του δημοσίου, παραβρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, στήνοντας μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης, χωρίς όμως αντίκρυσμα. Και αυτό γιατί όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, «σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις πέντε κτιρίων και για τα υπόλοιπα 895 «βλέπουμε. Στην «εικονική πραγματικότητα» της ΝΔ απαντά η ίδια η πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης «πουλά» δήθεν στήριξη στους μικρομεσαίους, ηλιοβασιλέματα στον τουριστικό κλάδο και γκρεμίσματα αντί για επενδύσεις. Η απάτη της κυβέρνησης είναι πλέον καθολική και ορατή από όλους.

Με το χρόνο έναρξης των εργασιών οικοδόμησης να αργεί, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τις εργασίες κατεδάφισης και όχι οικοδόμησης χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα «πολύ σημαντική» αλλά «συμβολική».

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκινούν από πέντε κτίρια για τα οποία η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει προκειμένου να ξαναμπεί στις ράγες η περιβόητη επένδυση. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων δίπλα απ τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα με τις μπουλντόζες της Intrakat να «σέρνουν το χορό».

«Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο (…)» επεσήμανε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα το «οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον» πρόσημο και τον συμβολισμό της «νέας Ελλάδας όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στο Ελληνικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να στείλει μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευσης λέγοντας «εδώ συγκρούονται» δύο κόσμοι: Ο κόσμος της αδράνειας και ο κόσμος της δημιουργικής αντίληψης».

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανεβάσει τις προσδοκίες όταν έλεγε ότι τον Ιούνιο του 2019 θα «ξεμπλοκάρει» την επένδυση σε μία εβδομάδα και ο σημερινός υπουργός Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης έλεγε ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό έως το τέλος του 2019.

Η ανακοίνωση του Ν. Παππά

«Εγκαίνια Μητσοτάκη για να γκρεμίσει το δημόσιο πέντε κτίρια στο Ελληνικό. Για τα υπόλοιπα 900 βλέπουμε»

Ένα χρόνο πριν, «οι μπουλντόζες θα έμπαιναν στο Ελληνικό τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις πέντε κτιρίων και για τα υπόλοιπα 895 «βλέπουμε».

Στην «εικονική πραγματικότητα» της ΝΔ απαντά η ίδια η πραγματικότητα.

Ως σήμερα:

  • Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να καταθέσει και να ψηφίσει σειρά τροπολογιών, προς όφελος κυρίως του επενδυτή.
  • Δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών από το δημόσιο στον επενδυτή, προϋπόθεση απαραίτητη για να ξεκινήσει η επένδυση.
  • Η άδεια του καζίνο και οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν είναι ζητήματα που μένουν ανοιχτά.
  • Παραμένει ασαφές ποιος θα αναλάβει το κόστος για τις παρούσες εργασίες. Το δημόσιο ή ο επενδυτής;

Ο κ. Μητσοτάκης «πουλά» δήθεν στήριξη στους μικρομεσαίους, ηλιοβασιλέματα στον τουριστικό κλάδο και γκρεμίσματα αντί για επενδύσεις.

Η απάτη της κυβέρνησης είναι πλέον καθολική και ορατή από όλους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here