Φιέστα Μητσοτάκη στη Θεσ/νίκη για τα οδικά έργα-ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε χρήματα από το 2017 και δεν ολοκληρώσατε ούτε τις απαλλοτριώσεις

Από το 2017, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, 10 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στο έργο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σε ανακοίνωσή τους για τη φιέστα Μητσοτάκη, Καραμανλή και Τζιτζικώστα για τα οδικά έργα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη.

Όπως υπογραμμίζουν ο οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Και ενώ επί μεγάλο χρονικό διάστημα μοίραζαν προσδοκίες στην περιοχή για την ένταξη των αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη στο Ταμείο Ανάκαμψης, σήμερα επιστρέφουν στην τακτική των ΣΔΙΤ, χωρίς σαφές πλαίσιο υλοποίησης των έργων, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις.

«Ο χρόνος που χρειάζεται για τις απαλλοτριώσεις είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο που απομένει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Ν. Παππά, Χ. Γιαννούλη:

Από το 2017, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, 10 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στο έργο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα.

Ακολούθησε η πλήρης απραξία.

Και σήμερα Μητσοτάκης, Καραμανλής και Τζιτζικώστας προσέφυγαν στην προπαγάνδα για να κρύψουν την πλήρη εγκατάλειψη των μεγάλων οδικών έργων και στη Μακεδονία.

Και ενώ επί μεγάλο χρονικό διάστημα μοίραζαν προσδοκίες στην περιοχή για την ένταξη των αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη στο Ταμείο Ανάκαμψης, σήμερα επιστρέφουν στην τακτική των ΣΔΙΤ, χωρίς σαφές πλαίσιο υλοποίησης των έργων, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο χρόνος που χρειάζεται για τις απαλλοτριώσεις είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο που απομένει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή μπορεί να τους ενδιαφέρει η προπαγάνδα, αλλά τους πολίτες τους ενδιαφέρει η ουσία και η αναβάθμιση των υποδομών.

Σημειώσεις:

1. Παραθέτουμε δελτίο Τύπου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ημερομηνία 11/09/2017, όπου αναφέρεται ότι: «Ο κ. Χαρίτσης […] διαθέτει 10 εκ. ευρώ για να αρχίσει το έργο ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την κατασκευή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, με τη χρηματοδότηση σε πρώτη φάση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται». Link: https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=15981

2. Επισυνάπτουμε το έγγραφο έγκριση των 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις απαλλοτριώσεις στο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα (σ.σ.: το αίτημα της Περιφέρειας εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης τρεις ημέρες μετά την υποβολή του, όπως φαίνεται και στο σημείο 5 των σχετικών).

3. Παραθέτουμε το σημερινό δελτίο Τύπου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του οποίου δημοσιοποιείται η ομιλία Τζιτζικώστα στη σημερινή εκδήλωση και στην οποία ο περιφερειάρχης παραδέχεται ότι οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμα («…διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε πόρους με τους οποίους ολοκληρώνουμε τις απαλλοτριώσεις, που ήταν βασικό προαπαιτούμενο για το έργο…»). Link: https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=21948

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here