Φιάσκο: Ζήτησαν από τα σχολεία να δηλώσουν ότι χρειάζονται έναν H/Y ανά 50 μαθητές

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αν. Αττικής Ο Σωκράτης 

Μετά την επικοινωνιακή προσπάθεια του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης να δείξει ότι τάχα ενδιαφέρεται για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρώτα των μαθητών και μετά των σχολείων, που αποδείχτηκε μεγάλη κοροϊδία και κατέληξε στο φιάσκο να ζητάνε από τα σχολεία να δηλώσουν ότι χρειάζονται έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ανά 50 μαθητές (!) , στη συνέχεια έβαλαν στο παιχνίδι απ’ ότι φαίνεται και τους δήμους.

Να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά τα εξής:1. Αν το ερώτημα είναι ποιες είναι οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τότε η απάντησή μας είναι και πάλι η ίδια: έναν Η/Υ ή tablet για κάθε μαθητή και κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών σε Η/Υ καθώς και δωρεάν γρήγορο internet σε όλους.

2. Αν το ερώτημα είναι ποιες είναι οι ανάγκες των σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τότε και πάλι η απάντησή μας είναι ότι τα σχολεία χρειάζονται τόσους Η/Υ, ώστε να καλύψουν πλήρως το εργαστήριο Η/Υ, κάθε τάξη, αίθουσα εκδηλώσεων και τις ανάγκες των γραφείων τους. Στοιχεία που έχει το Υπουργείο από το myschool χρόνια τώρα.

Ας λάβουν υπόψη τους οι Δημοτικές Αρχές, που μπαίνουν πρόθυμα στο επικοινωνιακό παιχνίδι ότι:

  • Η όποια κάλυψη μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να είναι με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ανταποδοτικά των Δήμων, που είναι μια ακόμα φορολόγηση του λαού μας.
  • Να μην μπει χέρι στα ταμεία των σχολικών επιτροπών, που οφείλουν να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, που έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60-70%, καθώς θα οδηγήσει σε οικονομική πτώχευση τα σχολεία και τα λειτουργικά κόστη θα μετακυλιστούν σε εκπαιδευτικούς και γονιούς για ακόμα μια φορά!
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτών-χορηγών στον εξοπλισμό και λειτουργία των σχολείων αλλά και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαθητών και εκπαιδευτικών, απαιτούμε από το κράτος αυτά που δικαιούμαστε, δηλαδή αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, και δεν επαιτούμε από τους «φιλέσπλαχνους» χορηγούς, που με το ένα χέρι «χορηγούν» και με τα δύο αποζημιώνονται πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας.

Φαίνεται, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπ. Παιδείας δε σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση! Ένα μήνα μετά το κλείσιμο των σχολείων έχει αφήσει τους εκπαιδευτικούς να σηκώνουν μόνοι τους τη μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους με όλα τα μέσα, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Έχουν αφήσει γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει κάθε οικογένεια!

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε την κυβέρνηση, το Υπ. Παιδείας και τις Δημοτικές Αρχές να σταματήσουν την κοροϊδία και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων και της ΑΣΓΜΕ μέσα στα οποία είναι και η κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δωρεάν γρήγορο internet μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση τώρα!

Με βάση τα παραπάνω μπορούν να τοποθετηθούν και οι Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/νοι των σχολείων σε κάθε ανάλογη απεύθυνση των δημοτικών αρχών.

 

https://www.alfavita.gr/
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here