Φιάσκο ΝΔ-Κακλαμάνη με τη δήθεν κατάργηση πρωινής προσευχής- Υπ. Παιδείας: Οφείλει δημοσίως να παραδεχτεί το λάθος του

Σε φιάσκο για τη ΝΔ και προβεβλημένα στελέχη της όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικ. Κακλαμάνης ο οποίος με ψευδείς πληροφορίες ενέπλεξε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξελίχθηκε η δήθεν αποκάλυψη μέσω δημοσιευμάτων ότι η κυβέρνηση, εκτός από την επιλογήτων σημαιοφόρων με κλήρωση,  επεδίωξε να καταργήσει με ΦΕΚ την πρωινή προσευχή στα δημοτικά ή την πρωινή έπαρση της σημαίας, η οποία εδώ καιχρόνια, δεν γίνεται σε κανένα σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, όχι μόνο διαψεύδει το γεγονός αλλά καλεί τον κ. Κακλαμάνη να δηλώσει δημοσίως και με παρρησία ότι έκανε λάθος.

Είναι προφανές ότι η ΝΔ, βρισκόμενη σε σε καταφανή πολιτική αδυναμία να προβάλει, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάποιο πειστικό εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο και αφήγημα, επιχειρεί μέσω αντιπερασπασμών, εξάρσεων και κίβδηλης εθνικοφροσύνης να κάνει μικροπολιτική, αντιπαράθεση στη κυβέρνηση. Πολλές φορές όμως πέφτει η ίδια στο λάκκο που σκάβει…

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Με αφορμή τους ψευδείς ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ν. Κακλαμάνη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε πίσω το Π.Δ. γιατί περιλάμβανε την κατάργηση της πρωινής προσευχής, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος -εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – προκειμένου να ενισχύσει τη φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του.

Ο κ. Κακλαμάνης οφείλει δημοσίως και με παρρησία να παραδεχτεί το λάθος του.

Με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται να αντικαταστήσει ένα αναχρονιστικό για τις μέρες μας Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί πριν 20 χρόνια. Την καλούμε να το κάνει για να συνειδητοποιήσει τον βαθμό εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού που επιχειρούμε. Εκτός βέβαια αν την φοβίζουν τα βήματα αυτά και θέλει να στρέψει αλλού τη συζήτηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here