Φ. Γεννηματά: «Το Grexit παραμένει στην αυλή μας»

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

«Το Grexit παραμένει στη αυλή μας» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έχει λάβει ο τελευταίος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και υπογράμμισε ότι με ευθύνη του κ. Τσίπρα αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση, άρα οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη χώρα.

Οι συνταγματικές προβλέψεις θα πρέπει να τηρηθούν, «όμως όλοι εμείς δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας και της αδράνειας» συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή του για εκλογές είναι τυχοδιωκτική και επιζήμια για τη χώρα, καθώς, όπως είπε, φοβάται τη στιγμή που θα φτάσει στους πολίτες ο λογαριασμός όσων υπέγραψε.

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, «γι’ αυτό η προσπάθεια μας εχει στόχο να αναδείξουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για θετικές λύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξη» σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «έχει γίνει κατανοητό ότι έχει αδικήθηκε», ενώ προέβλεψε σημαντική επιστροφή στελεχών σε όλη την Ελλάδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here