Φεύγουν αγανακτισμένοι οι επενδυτές του Κατάρ, αλλά παρεμπιπτόντως μηνύουν για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η εταιρεία «PIMANA S.A.”, θυγατρική της κρατικής «AL RAYYAN» του Κατάρ, επειδή τώρα οι καμμένες εκτάσεις κηρύχθηκαν αναδασωτέες και έτσι δεν μπορουν ουτε να πουλήσουν τη γη που είχαν αγοράσει ουτε να χτίσουν σε αυτήν.

Η εταιρεία είχε αγορασει το 2014, περίπου  14.000 στρέμματα στη βορειοδυτικη Ζάκυνθο

Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν  οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, επειδή οι συνθήκες κάτω απο τις οποιες εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές «δείχνουν» εμπρησμό

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ίδιας εταιρείας ότι ουσιαστικά φεύγει από την Ελλάδα καθώς οι συνθήκες που επικρατουν στη χώρα «απαγορεύουν» τις επενδύσεις
Στη νέα  ανακοινωση για τις πυρκαγιές αναφέρονται και τα εξής:
«​Η εταιρεία μας, θυγατρική του Ομίλου Al Rayyan, ο οποίος ανήκει 100% στο κράτος του Κατάρ, έχει αγοράσει από το έτος 2014 έκταση 14.250 στρεμμάτων στα βορειοδυτικά του νησιού με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση της. Ήδη ένα τμήμα της άνω αγορασθείσης εκτάσεως έχει καεί, μεγάλη δε έκταση που περιβάλλει την ιδιοκτησία μας έχει επίσης καεί. Οι αρμόδιες Aρχές –ορθώς- κήρυξαν αναδασωτέες τις καμένες δασικές περιοχές, με συνέπεια σύμφωνα με τον ν. 998/79 στις κατεστραμμένες εκ της πυρκαγιάς περιοχές να απαγορεύονται για 30 χρόνια οι μεταβιβάσεις καθώς και η ανέγερση οικοδομών, κτισμάτων και εν γένει εγκαταστάσεων.

«Με βάση τα ανωτέρω, πέραν της οδυνηρής καταστροφής του δασικού πλούτου της Ζακύνθου συγχρόνως ματαιώνεται σε μεγάλο βαθμό η νομική δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και εν γένει της Ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας.»

«Η εταιρεία μας είναι διατεθειμένη να συνδράμει στις έρευνες της Δικαιοσύνης και των διωκτικών Αρχών, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να εντοπισθούν, συλληφθούν και τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων αυτών»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here