Το Φεστιβάλ Αθηνών για δύο μήνες και στο θέατρο Ολύμπια

Μετά την μετεγκατάσταση της Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος, το ιστορικό θέατρο της οδού Ακαδημίας, φιλοξενεί για πρώτη φορά μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το κοινό μπορεί, από τις 8 Ιουνίου, να απολαύσει στο θέατρο Ολύμπια έξι μουσικές και δύο θεατρικές παραστάσεις, καθεμιά με το δικό της ξεχωριστό στίγμα.

Μουσικές από την Αναγέννηση, λόγια μουσική, ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, αλλά και ένα σύγχρονο «αυτοσαρκαστικό βαριετέ» και μια αβανγκάρντ παράσταση βγαλμένη από τη βερολινέζικη Φόλκσμπύνε, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό σύνολο στην καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας.

Ξεκινά ποιητικά στις 8/6 με «Όλα τα δειλινά του κόσμου» σε μουσική Νίκου Ξυδάκη. Περνά σε θέατρο βαριετέ στις 12/6, με τον Σίμο Κακάλα και την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο «Greek Freak / all star game».

Συνεχίζει στις 16/6 με το ρεσιτάλ της μεσόφωνου Λένιας Ζαφειροπούλου, σε τραγούδια του Μπετόβεν, Σούμπερτ, Μουσόργκσκυ, Τσαϊκόφσκι και τον Αντρέι Χόβριν στο πιάνο.

Αναγεννησιακή μουσική στις 18/6, με το πολυφωνικό σύνολο Stile Antico κι αμέσως μετά, στις 23 και 24/6, στο πλαίσιο του αφιερώματος φεστιβάλ Αθηνών φέτος, στην Φόλκσμπύνε, έρχεται στο Ολύμπια η παράσταση «Μουρμουρητό» σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Φριτς.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here