Είναι ο δημοσιογράφος Φεϊσάλ Σεφού, ο μυστηριώδης «τρίτος» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών;

Ο δημοσιογράφος Φεϊσάλ Σεφού είναι ο «τρίτος άνθρωπος», με το λευκό τζάκετ που φαίνεται στη φωτογραφία με τους άλλους δύο δράστες βομβιστές αυτοκτονίας, στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

δραστες αεροδρόμιο

Την πληροφορία δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir και επιβεβαίωσε το Σάββατο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Φρεντερίκ Φαν Λέου.

Δημοσιεύματα τον φέρουν ως γνωστό στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Σ΄ένα ρεπορτάζ που έκανε ωστόσο και αναδημοσιεύουν όλα τα ΜΜΕ, ο Σεφού ασκεί κριτική στις Βελγικές αρχές, επειδή προσφέρουν φαγητό στους μουσουλμάνους αιτούνετες άσυλο, την περίοδο του Ραμαζανιού. Ταο ερώτημα που ανακύπτει εδώ είναι σοβαρό: Αρκεί το γεγονός αυτό, χωρίς άλλα αποδεικτικά στοιχεία για να τον καταστήσουν κατηγορούμενο ως δράστη της τρομοκρατιής επίθεσης στοαεροδρόμιο;

Η εισαγγελία άσκησε
δίωξη στον Σεφού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης, ενώ ασκήθηκε και δίωξη σε ένα ακόμη άτομο αραβικής κατά τα φαινόμενα καταγωγής, τον Αμπουκαμπάρ Α. για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

O Φεισάλ Σεφού συνελήφθη χθες Παρασκευή, και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, είναι ο τρίτος άνδρας με το καπέλο που διακρίνεται στην κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου μαζί με τους άλλους δύο τρομοκράτες.

Ο Σεφού αναγνωρίστηκε από τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε, μαζί με τους άλλους δύο καμικάζι, την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων. Σε έρευνα στο σπίτι του, δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.

Την Παρασκευή, η αστυνομία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Σεφού να είναι «ο άνθρωπος με το καπέλο».

Ποιός είναι

Ο 30χρονος Σεφού, είναι ένας από τους εξι που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Εργαζόταν ο δημοσιογράφος ελεύθερος επαγγελματίας freelance journalist).

Ενα από τα ρεπορτάζ του ήταν έξω από κέντρο για αιτούντες άσυλο στο Βέλγιο. Το ρεπορτάζ του ασκούσε κριτική ε στις αρχές επειδή σέρβιραν γεύματα στους μουσουλμάνους κατλα την διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here