Φασιστική ενέδρα σε φοιτητή του Παντείου

Eνέδρα έστησαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε φοιτητή του Παντείου Παν/μιου που είναι μέλος της οργάνωσης του Νέου Αριστερού Ρεύματος και συμμετέχει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), ενώ  στο παρελθόν έχει δεχτει απειλές για την αντιφασιστική του δράση από τα μαθητικά του χρόνια.

Η επίθεση έγινε το βράδυ της 28η2 Οκτωβρίου, ενώ γύριζε στο σπίτι του μετά από εξόρμηση

Η καταγγελία της Αναμέτρησης: 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Θύμα οργανωμένης τραμπούκικης επίθεσης από φασίστες έπεσε αγωνιστής, μέλος της ΕΑΑΚ και της νΚΑ, το βράδυ της Κυριακής 28 Οκτωβρίου επιστρέφοντας σπίτι του μετά από εξόρμηση. Το μαφιόζικο χτύπημα έγινε από τρία άτομα που δήλωναν οπαδοί της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο αγωνιστής είχε και στο παρελθόν δεχτεί απειλές από τους συγκεκριμένους φασίστες λόγω της μαχητικής δράσης που είχε από τα μαθητικά του χρόνια, στο σχολείο, τη γειτονιά και πλέον στο πανεπιστήμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νεοναζί ακολουθούν αδίστακτες πρακτικές εκφοβισμού σε μέλη του κινήματος προσπαθώντας να κάμψουν την πολιτική δράση τους. Το κίνημα δε θα αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις των φασιστών! Άμεση αντιφασιστική περιπολία στη γειτονιά και παρέμβαση με σπρέι και συνθήματα πραγματοποιήθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες με το που γνωστοποιήθηκε το γεγονός. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο οι φασίστες αμέσως μετά την επίθεσή τους φρόντισαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης…

Οι απειλές των φασιστοειδών δεν αγγίζουν τη μαχόμενη αντιφασιστική νεολαία! Δηλώνουμε ότι κανείς και καμία δε θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή τη μάχη. Αντίθετα υποσχόμαστε ότι συλλογικά θα τους τσακίσουμε στο δρόμο και θα διασφαλίσουμε ότι δε θα ξαναπατήσουν στις γειτονιές μας.

* Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 30/10 στις 6μμ στο Νέο Κόσμο, στάση Τραμ Μπακνανά

* Συμμετέχουμε στο κάλεσμα για μαχητική αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 3/11 στις 6μμ στην πλ. Βιτρωρίας

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

Η καταγγελία της ΝΚΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 28/10, τρία θραδσύδειλα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε αγωνιστή της ΕΑΑΚ και μέλος της νΚΑ, λίγη ώρα μάλιστα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10. Το γεγονός ότι ο σύντροφος κόντρα σε προηγούμενες απειλές της συγκεκριμένης ομάδας φασιστών, οι οποίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, συνέχισε τη δράση του πιο δυναμικά προφανώς τους εξόργισε. Ο σύντροφος είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Η χρονική διάρκεια της επίθεσης δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή που φαίνεται το κίνημα να «ξανασηκώνεται» στα πόδια του, με μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις να ξεσπούν και απεργιακές μάχες να προετοιμάζονται, το σύστημα «αμολάει» τα σκυλιά του για να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Αν νομίζουν ωστόσο ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις είναι βαθιά γελασμένοι!

Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλουμε σε ένα εργατικό και νεολαίστικό αντιφασιστικό κίνημα που θα ξεριζώσει τη φασιστική γάγγραινα από τις γειτονιές μας. Προχωράμε πιο αποφασιστικά από ποτέ, απέναντι σε κράτος, κυβερνήσεις κεφάλαιο και φασίστες. Η απάντηση στους φασίστες θα είναι πολιτικά αποφασιστική και μαχητική σε όλα τα επίπεδα. Η άνοδος των αγώνων, των εργατικών διεκδικήσεων και της λαϊκής απαιτητικότητας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που με τέτοιες μεθόδους επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία. Θα αποτύχουν για ακόμη μία φορά!

Και τότε και τώρα και όπως το ’40…

…τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/10 ΣΤΙΣ 18:00

ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΡΑΜ ΜΠΑΚΝΑΝΑ

 

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here