Φασιστική e – επίθεση στον Αρκά για σκίτσο-Πως απαντά ο σκιτσογράφος

Βάρβαρη διαδικτυακή επίθεση αλλά και απειλές δέχτηκε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς για ένα σκίτσο που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αφορούσε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στο συγκεκριμένο σκίτσο εμφανίζεται ένας άντρας να λέει πως έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση επειδή «είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα». Το κείμενο θεωρήθηκε από κάποιους προσβολή για την μάχη που δίνει η κυβέρνηση , οι οποίοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τον κατηγορούν ότι πολεμά την κυβέρνηση κι ότι χρηματίζεται .

Η επίθεση κατά του Αρκά που πλήττει και την ελευθερία της έκφρασης, ήταν τόσο έντονη που η επίσημη η σελίδα του Αρκά ” Arkas-The Original Page στο Facebook ” , διέκοψε τις αναρτήσεις της, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο διαχειριστής». Όταν είσαι #Je_Suis_Charlie και δεν είσαι Je_Suis_Arkas έχεις κάποιο πρόβλημα…

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτηση ο διαχειριστής έκανε λόγο για πολιτική βαρβαρότητα γράφοντας το εξής κείμενο: «Στο κλίμα τhς πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξο είναι πάντως το γεγονός οτι στο Twitter , ήταν πολλοί οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Αρκά και να κατακρίνουν την επίθεση που δέχθηκε. Χρησιμοποιώντας τα hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas, οι χρήστες του Twitter κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για δείγμα βαρβαρότητας.

«Από το καθεστώς της Β. Κορέας που ζούμε δε γλίτωσε ούτε ο Αρκάς», «Μετά τον Αρκά, σειρά έχει ο Arrow, ο Flash και ο Captain America, ως εκπρόσωποι των καπιταλιστών», «Τον Αρκά ρε; Τι σωκρατική μύγα σας τσίμπησε;», είναι τρία ενδεικτικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν λίγη ώρα στη σελίδα του Αρκά αναρτήθηκε ένα σκίτσο, ως απάντηση σε όσα έχουν γίνει:

skitso

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here