Φασίστες με κουκούλες και ρόπαλα χτυπούν φοιτητές στο Παν/μιο του Μονπελιέ (βίντεο)

Σοκάρουν οι καταγγελίες φοιτητών της νομικής σχολής του πανεπιστημίου του Μονπελιέ που τελεί υπό κατάληψη, καθώς φασίστες με κουκούλες και ρόπαλα μπήκαν στον χώρο του ιδρύματος και καθ’ υπόδειξη του πρύτανη επιτέθηκαν σε όσους βρίσκονταν στη γενική συνέλευση που διεξάγονταν εκείνη την ώρα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις φοιτητές και διακομίσθησαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αργά χθες τη νύχτα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ έστειλε ομάδα οπλισμένων κουκουλοφόρων ακροδεξιών με καδρόνια και τέιζερ για να εκκενώσουν την κατειλημμένη σχολή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, αποτυπώνεται η στιγμή της άγριας επίθεσης, όπου κουκουλοφόροι μπράβοι-φασίστες χτυπούν τους φοιτητές.

Φοιτήτρια που ήταν παρούσα στο περιστατικό μεταφέρει τη φρίκη που έζησε κατά την επίθεση των φασιστών και τα χτυπήματα που δέχθηκε. Καταγγέλλει δε ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. Αρχικά, διότι ο πρύτανης δεν επέτρεψε την είσοδό της στη σχολή και έπειτα, όταν οι φασίστες αποχώρησαν, οι αρχές ως… συνοδεία τους! Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια η φοιτήτρια, ο πρύτανης υποδείκνυε στους φασίστες που να χτυπήσουν.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση έξω από το πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, σιδηροδρομικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στις περικοπές θέσεων εργασίας από το δημόσιο, το μισθολογικό πάγωμα και τις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από τη γαλλική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας  τελούν υπό κατάληψη. Ένα από αυτά είναι το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ.

πηγή:alfavita.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here