Φαρμακοποιοί: Οχι φαρμακεία στα σούπερ-μάρκετ

Kατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι φαρμακοποιοί στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς να απευλευθερωθεί  η αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), ώστε να πωλούνται και από τα σούπερ-μάρκετ, σε ειδικά διαμορφωμένο και διακριτό χώρο.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων  ότι «πέραν του ότι θα αποτελέσει μία τεράστια επιβάρυνση στα οικονομικά των πολιτών, θα δημιουργήσει, όπως έχουν δείξει όλες οι μελέτες στην Ευρώπη, τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία λόγω των παρενεργειών που έχουν τα φάρμακα αυτά, κατά την ανεξέλεγκτη χορήγηση τους».

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την θέση της, να εναρμονιστεί με τις ανάγκες του λαού, και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Επείγουσα συνάντηση με τον  υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για το ίδιο θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here