Το Facebook κατέβασε την σελίδα του Eλληνα γραφίστα Jo Di, μετά από απαίτηση Ερντογάν

Το Facebook έκλεισε τη σελίδα του Έλληνα γραφίστα Jo Di, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, ο Jo Di είχε λάβει μήνυμα από το νομικό τμήμα του Twitter, μαζί με μία 10σέλιδη απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, που ζητούσε την αφαίρεση ενός γραφήματος που αφορά τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία» αναφέρει ο γραφίστας.

Εχε προηγηθεί η επιστολή από το νομικό τμήμα του twitter στον σκιτσογράφο, που τον «παρότρυνε» να κατεβάσει ένα γράφημα κατά του Ερντογάν, που είχε δημοσιεύσει πρώτη φορά το 2015. Όπως αναφέρει ο Jo Di:

«Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του).»

Και προσθέτει ότι «το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here