Φ. Γεννηματά: «Υπεύθυνη αντιπολίτευση το ΚΙΝΑΛ»

Για «υπεύθυνη αντιπολίτευση», μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και δαν θα χρειαστεί την στήριξη της!

Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η κ. Γεννηματά είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής «θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό» εννοώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες» και στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη μετεκλογική περίοδο απέρριψε τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. δίνοντας το στίγμα του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση» που θα έχει ως ρόλο να αποτρέψει «κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα».

Πιθανότατα ποντάροντας στην αυτοδυναμία της Ν.Δ. αλλά κλείνοντας το μάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για κατά περίπτωση στήριξη επί συγκεκριμένων θεμάτων, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε σε «συνέργειες υπό όρους και προϋποθέσεις και αυξημένη πλειοψηφία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο» σε «κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα στα πρότυπα της Λατινικής Αμερικής και ζήτησε «ισχυρή εντολή, ψήφο ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών που θα μας εδραιώσει την επόμενη μέρα ως την ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου, στη Βουλή και την κοινωνία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here