Φ. Γεννηματά: Η επιλογή μου για Βενιζέλο ήταν πολιτική όχι προσωπική

«Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες» είπε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο των εξελίξεων στη σχέση της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε πως η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν και δεν είναι ποτέ δική της επιλογή. «Έχω, όμως, και έχουμε την ευθύνη δύσκολων, αλλά αναγκαίων αποφάσεων» ανέφερε.

«Σας θέλω όλους και πάντα, και τώρα δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο. Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στον μύλο ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και τον θέλουμε ισχυρό» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, που απήθυνε και πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών, επισήμανε πως «μετά από άλλη μία άνιση μάχη ακραίας πόλωσης εθνικών εκλογών, που ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η δεύτερη η δύναμη στον χώρο. Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Όπως σημείωσε, «ο κ. Τσίπρας φεύγει με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό, αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός «όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη Ν.Δ. από τις ευθύνες της για την κρίση, αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν η δεξιά» επισήμανε.

Κατά την κ. Γεννηματά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη «και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο. Ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν τη δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας» είπε.

Όπως υπογράμμισε, το Κίνημα Αλλαγής «έρχεται ενισχυμένο με νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθερό στην επιλογή της αυτόνομης πορείας του. Έτοιμο με τις θέσεις και το πρόγραμμά του, στο Σχέδιο Ελλάδα, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή, για προοδευτικές πολιτικές που θα εγγυηθούν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και κοινωνική Δικαιοσύνη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις σύγχρονες απαντήσεις της προοδευτικής πολιτικής, της «Σοσιαλδημοκρατίας του σήμερα», για το νέο κοινωνικό κράτος, τον ψηφιακή εποχή, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, την ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες δουλειάς, δημιουργίας, εξέλιξης για τους νέους ανθρώπους ώστε να γυρίσει η ελπίδα και η αισιοδοξία για το αύριο τους. Να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε πως «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, σύγχρονη, προοδευτική δύναμη στη Βουλή και στον λαό, που με καθαρό ρόλο προβάλλει και διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Μια δύναμη που πιστεύει και υπηρετεί τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα. Που πιστεύει στον διάλογο και στην συνεννόηση για τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, τις Συνταγματικές αλλαγές και την αλλαγή εκείνων των δεσμεύσεων προς τους εταίρους μας που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και καταδικάζουν τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική παράταξη, δυνατό αντίβαρο στη συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τον εθνικό πλούτο, τις ίσες ευκαιρίες για τους νέους μας.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό χρέος. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής στις ερχόμενες εκλογές. Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Ν.Δ. και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά κάλεσε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να πρωτοστατήσουν στην επικοινωνία του με τους πολίτες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Όπως είπε, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνονται τα ψηφοδέλτια, με πολλά νέα, αλλά και έμπειρα στελέχη που θα δουλέψουν στην πρώτη γραμμή.

«Στον προεκλογικό αγώνα, χωρίς να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά της πόλωσης και του διχασμού, αναδεικνύουμε με διάλογο τις  προτάσεις μας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τόπου και του λαού, εγγυήσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επαφής μας με τους νέους ανθρώπους, για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα κοινά, αλλά και για το «άνοιγμά» μας στα νέα σύγχρονα ζητήματα και τις προκλήσεις, της ψηφιακής εποχής και της κλιματικής αλλαγής. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για το μέλλον μας» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here