Φ. Γεννηματά: Ο Τσίπρας να πεί όχι στις σειρήνες της ρήξης

ΦΩΤO: EUROKINISSI ( Γ.ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

» Να πεί αμετάκλητα όχι  στις σειρήνες της ρήξης και της επιστροφής στη δραχμή » ζήτησε από το πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Μία μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup,  η Φώφη Γεννηματά απευθύνεται στον  πρωθυπουργό  και του ζητεί να διασφαλίσει  την ισότιμη παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Τονίζει επίσης ότι «αυτή την ώρα έπρεπε να κυριαρχεί  ουσιαστικός διάλογος, συνεννόηση και πατριωτικό πλαίσιο για κοινή δράση όλων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας».

Η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Η αυριανή ημέρα είναι κρίσιμη. Αυτή την ύστατη ώρα ο Πρωθυπουργός οφείλει με συγκεκριμένες προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής να διασφαλίσει το λυτρωτικό ναι στην ισότιμη παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. Να πει αμετάκλητα όχι στις σειρήνες της ρήξης και της επιστροφής στη δραχμή γιατί μια τέτοια εξέλιξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η εθνική στρατηγική που διασφαλίζει το μέλλον της χώρας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Με την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η υπεράσπιση αυτού του εθνικού κεκτημένου ενώνει τους Έλληνες, πέρα από κομματικές επιλογές. Αυτή την ώρα έπρεπε να κυριαρχεί η εθνική συνεννόηση.  Οφείλουν να καταλάβουν τόσο ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , όσο και ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ ότι για να μην γίνουν δραματικές οι στιγμές χρειάζονται τρία πράγματα.  Ουσιαστικός διάλογος, συνεννόηση και πατριωτικό πλαίσιο για κοινή δράση, όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που έχουν την πυξίδα τους στραμμένη στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.  Είμαστε όλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here