Εύβοια:”Θόλωσε το μυαλό μου, φώναζα απελπισμένη”- Συγκλονιστική μαρτυρία της ηλικιωμένης που γλύτωσε από τις φλόγες

Τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας, η οποία βρισκόταν σε απόγνωση, βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει στο σπίτι της στις Γούβες της Βόρειας Εύβοιας, την ώρα μάλιστα που δεν έβρισκε τον άντρα της. Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, η οποία συμπυκνώνει την τραγωδία που έζησαν και ζουν οι πυρόπληκτοι στην Εύβοια, έγινε εξώφυλλο σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως (Guardian, Financial Times, κ.ά.), ωστόσο, όπως είπε η κυρία Παναγιώτα, αυτό δεν την ενδιαφέρει καθόλου.

Η 81χρονη Παναγιώτα Νουμίδη μίλησε στον ANΤ1 για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν η φωτιά έφτασε στις Γούβες. «Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε. Γιατί όταν βλέπεις αυτά πώς να έχεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε. Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω, ήρθε με πήρε η αστυνομία και με πήγε στο Κέντρο Υγείας».

Όπως είπε η ίδια δεν είναι γεννημένη στην Εύβοια, ωστόσο, έχει ζήσει πολλά χρόνια στις Γούβες και θεωρεί πως είναι ο τόπος της. «Είμαι απογοητευμένη. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι. Μαζεύτηκαν πολλά παιδιά από το χωριό και έτσι γλύτωσαν τα σπίτια», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο STAR, η κυρία Παναγιώτα ανέφερε ότι φώναζε «βοήθεια» γιατί κάποια στιγμή έχασε τον άντρα της. Για το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο σημείωσε πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου και πως το μόνο που ήθελε ήταν να μην καεί ο τόπος της. «Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο… Όλη η Εύβοια έχει καεί» είπε συγκινημένη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here