Εύβοια: Χωρίς νερό για τρίτη μέρα χιλιάδες πολίτες-Ποιές περιοχές κηρύχτηκαν σε κατάσταση ανάγκης

Χωρίς νερό παραμένουν χιλιάδες πολίτες στην Εύβοια οι οποίοι ήδη επλήγησαν από την θεομηνία τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η βλάβη στο δίκτυο δεν έχει επισκευαστεί και ουδείς στο Δήμο είναι σε θέση να δώσει αξιόπιστη ενημέρωση στους κατοίκους για το πότε ακριβώς θα επιδιορθωθεί. Αλλά λένε το πρωί και άλλα το βράδυ, με αποτέλεσμα να εξοργίζουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν διέθεσε χρήματα που είχε υποσχεθεί για την επιδιόρθωση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.

Μετά τις δυσοίωνες αυτές εξελίξεις, πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές, τα αυτοκίνητα των οποίων καταστράφηκαν από τη θεομηνία, αναχώρησαν από την περιοχή.

Κατάσταση ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε για έξι μήνες η Πολιτική Προστασία τους πληγέντες δήμους στην Εύβοια που θρηνεί οκτώ ανθρώπινες ζωές και μετρά ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τους δήμους Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων – Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Επίσης, για το ίδιο διάστημα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Όπως αναφέρει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η παραπάνω απόφαση πάρθηκε «για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους) που εκδηλώθηκαν, από 6 έως 9 Αυγούστου 2020».

Τέλος, η γ.γ. διευκρινίζει παράλληλα ότι οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ στην Εύβοια βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο για αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές της κεντρικής Εύβοιας πριν την ανακοίνωση της στήριξης στους πολίτες, που έχασαν τις περιουσίες, και τις επιχειρήσεις, που αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην περιοχή.

Πλέον οι πληγέντες αναμένουν το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση των αποζημιώσεων, προκειμένου να επουλώσουν μέρος των ζημιών που υπέστησαν, αφού περισσότερα από 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν καταστραφεί και η κτηνοτροφία έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here