Ευθύνες στην αναισθησιολόγο επιρρίπτει ο εισαγγελέας για τη μικρή Μελίνα

Μετά από εισαγγελική έρευνα, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου παραπέμπεται -συμφωνα με το cretalive.gr- με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό της μικρής Μελίνας πριν απο τρία χρόνια

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά απο επέμβαση για κρεατάκια το Δεκέμβριο του 2015.

Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης, ο οποίος είχε αναλάβει την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες χάθηκε η μικρή Μελίνα, αποφαίνεται ότι προκύπτουν ευθύνες για την αναισθησιολόγο σε ό,τι αφορά στην μετεγχειρητική διαχείριση της διαδικασίας αφύπνισης της 4χρονης.

Το Cretalive αναφέρει ότι το κατηγορητήριο αποδίδει αμέλεια στην αναισθησιολόγο επειδή φέρεται να μην τήρησε το ισχύον παιδιατρικό  πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι -επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Καταλογίζεται στη γιατρό ότι για να αντιμετωπίσει τα σοβαρα συμπτωματα του παιδιου, του χορήγησε πολύ υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης Η φαρμακευτική αντιμετώπιση που αποφάσισε η αναισθησιολόγος κατά τα δύο επεισόδια που παρουσίασε η 4χρονη, δηλαδή η χορήγηση εφάπαξ 200 mgr αδρεναλίνης ενδοφλεβίως, κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλή και μη ενδεικνυόμενη απο την παιδιατρική πρακτική σε ανάλογα περιστατικα

Κατά την Εισαγγελική Αρχή η αναισθησιολόγος όφειλε να επιλέξει την χορήγηση της αδρεναλίνης σε τιτλοποιημένες ενδοφλέβιες δόσεις όπως συστήνεται. Συγχρόνως, αναφέρεται, έπρεπε να προβεί στην άμεση χορήγηση βρογχοδιασταλτικών φαρμακευτικών ουσιών, στα πρώτα λεπτά διάγνωσης των συμπτωμάτων του βρογχόσπασμου που εκδηλώθηκε στο παιδί μετά την χορήγηση συγκεκριμένου σκευάσματος το οποίο κλινικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να εμφανίσει διφασική αλλεργική αναφυλαξία και να οδηγήσει αυτοδύναμα σε δύσπνοια και αιμοδυναμική αστάθεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here