Ευθεία επίθεση Καμμένου στην ΕφΣυν για «συμβόλαιο με επιχειρηματικό κέντρο»

Βαριές κουβέντες από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών που μετά απο αυτά τα πρωτοσέλιδα
efimerida-twn-syntaktwn_12-10
την κατηγόρησε για ψευδή δημοσιεύματα (ως ψευδές ανέφερε το ρεπορτάζ ότι  ο Πάνος Καμμένος «μαζεύτηκε» έπειτα από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.)

Ομως το θέμα ειχε χειρότερη συνεχεια. Ο Πάνο Καμμένος,  απαντώντας σε σχόλιο ανώνυμου χρήστη του τουίτερ (το οποίο ανέφερε «Η ΕΦΣΥΝ μιλάει για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Και μετά δίνει «πολιτική γραμμή» σε ρόλο υποβολέα. Κάπου τα έχουν μπλέξει λίγο…»), ο Πάνος Καμμένος κλιμάκωσε την επίθεσή του:

«Η Εφημερίδα των Συντακτών εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό-επιχειρηματικού κέντρου με  πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα» έγραψε ο υπουργός Άμυνας

Μετά τα δύο τουίτ του Πάνου Καμμένου, η Εφημερίδα των Συντακτών απάντησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

«1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση. 2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε. 3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας. 4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here