Ευρωπαίος αξιωματούχος αδειάζει Μητσοτάκη: Θα ασκήσει βέτο σε τι; Η διαδικασία ειρήνευσης για τη Λιβύη είναι υπό τον ΟΗΕ!

Απόλυτα εκτεθειμένο αφηνει η ΕΕ τον Κυριάκο Μητσοτάκη που χθες έκανε τον τζάμπα μάγκα, δηλώντας εκ των υστέρων μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ότι θα ασκήσει βέτο στα ευρωπαικά όργανα εάν δεν περιλαμβάνεται στη λύση η κατάργηση των παράνομων τουρκολιβυκών μνημονίων.

Την απορία ευρωπαίου αξιωματούχου προκάλεσαν ερωτήσεις δημοσιογράφων για ενδεχόμενο βέτο της Ελλάδας, με αφορμή τη μη πρόσκλησή της στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Η εξέλιξη αυτή δεν εκθέτει μόνο τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα ανεύθυνα ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος, υπεύθυνος για την ενημέρωση των δημοσιογράφων για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σημείωσε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες όλων των κρατών-μελών μας. Και έχουμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας και για το περιεχόμενο και για τη νομιμότητά του. Και το ξέρουν όλες οι πλευρές».

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε όπως είπε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε έντονα: «Βέτο σε τι;» και πρόσθεσε ότι «η ΕΕ υποστηρίζει μια διαδικασία ειρήνευσης υπό τον ΟΗΕ».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στον Alpha, o πρωθυπουργός απείλησε με βέτο (χωρίς να εξηγεί πού σκοπεύει να το ασκήσει) την οποια ειρηνευτική διαδικασία δεν αναγνωρίζει την ακυρότητα του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here