Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Γονική άδεια μετ’ αποδοχών και σε άνδρες δημόσιους υπαλλήλους

Την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς το κοινοτικό δίκαιο  που προβλέπει τη χορήγηση γονικής άδειας μετ αποδοχών και στους άνδρες δημόσιους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως εάν εργάζεται ή όχι η σύζυγός τους επιτάσσει το Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσαν οι ευρωπαίοι δικαστές,  καθένας από τους γονείς έχει δικαίωμα, ατομικώς, να παίρνει γονική άδεια.

Κατά συνέπεια το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα και θέτει ως προυπόθεση προκειμένου να πάρει ο άνδρας δημόσιος υπάλληλος γονική άδεια μετ αποδοχών, να μην εργάζεται η σύζυγός του ή να κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης, παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.

 

Αφορμή για την έκδοση της απόφασης αποτέλεσε προσφυγή, ήδη από το 2010,  του Κωνσταντίνου Μαϊστρέλλη ( δικαστικός λειτουργός) που ζητούσε να του δοθεί  γονική άδεια με αποδοχές για την ανατροφή του παιδιού του.

Η αίτηση απορρίφθηκε απο τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης με το επιχείρημα ότι η σύζυγός του δεν εργαζόταν. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο έστειλε προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για το εάν ο περιορισμός αυτός είναι συμβατός με τις κοινοτικες οδηγίες  για τη γονική άδεια και για την ίση μεταχείριση σε θέματα απασχόλησης.

Σύμφωνα με την απόφασή του,  η εθνική νομοθεσία δεν μπορεί να στερεί δημόσιο υπάλληλο του δικαιώματος γονικής αδείας για τον λόγο ότι η σύζυγός του δεν εργάζεται η δεν ασκεί κανένα επάγγελμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here