Εξπρές του μεσονυκτίου για Ιταλό δημοσιογράφο που συνελήφθη στη Τουρκία

«Δεν θα αφήσω μόνο του τον γιό μου στην Τουρκία, αν χρειαστεί θα πάω εκεί να τον βοηθήσω», δήλωσε σήμερα ο πατέρας του Ιταλού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, ο οποίος συνελήφθη στην τουρκική πόλη Μούγλα εδώ και δέκα ημέρες.

Ο πατέρας του, ο Μάσιμο Ντελ Γκράντε, πρόσθεσε πως «όλος ο χώρος της πολιτικής έχει κινητοποιηθεί και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος ο γιός» του. Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε συνελήφθη πριν από δέκα μέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ τραβούσε φωτογραφίες προσφύγων που προέρχονταν από την Συρία. Παράλληλα, πραγματοποιούσε δημοσιογραφική έρευνα για να γράψει βιβλίο με θέμα την γέννηση του Isis και τα προσφυγικά ρεύματα από την Συρία.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος ξεκίνησε απεργία πείνας την περασμένη Τρίτη και η σύντροφός του, η οποία ζει στην Ελλάδα, έκανε γνωστό ότι για να στηρίξει το δίκαιο αίτημά του ξεκινά και η ίδια απεργία πείνας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Ντελ Γκράντε δεν έχει μιλήσει με δικηγόρο ούτε με τις ιταλικές προξενικές αρχές, παρά τα όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, στις οποίες αναφέρθηκε με έμφαση η κυβέρνηση της Ρώμης.

Χθες κινητοποιήθηκαν οι πολίτες της πόλης Λούκκα, από την οποία κατάγεται ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, με σύνθημα «αφήστε τον αμέσως ελεύθερο». Σήμερα έχει οργανωθεί ανάλογη διαμαρτυρία και κινητοποίηση στο Μιλάνο. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο στόχος της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι είναι να μπορέσει να απελαθεί όσο συντομότερα γίνεται ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε από την Τουρκία, από την στιγμή που σε τέσσερις ημέρες λήγει και το χρονικό όριο της προσωρινής κράτησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι δυο εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here